В останню путь провели 27-річного солдата, який загинув за нашу свободу

В останню путь провели 27-річного солдата, який загинув за нашу свободу
  • Військового Миколу Пташнюка ховали у селі на Іллінеччині. Місцеві жителі створили живий коридор для Героя та усі разом провели його в останню путь.

Прощання відбулося 17 червня. Про це інформує Іллінецька міська територіальна громада.

— Живим коридором, стоячи на колінах з квітами у руках та сльозами на очах, під вигуки «Герої не вмирають!» зустрічали земляки кортеж з тілом 27-річного Героя, — зазначають у повідомленні. — Світлий, життєрадісний чоловік, який будував свої плани на життя, вдихав кожну його мить на повні груди. Радував своїх рідних, був для них надійною опорою і підтримкою, гідним прикладом для свого 4-річного сина. Він мріяв, любив...Але ворог жорстоко, несправедливо обірвав молоде життя, розтоптав, поламав мрії, надії…Микола мав добре та щире серце, завжди був активним, непосидючим, роботящим. Мабуть, тому з перших днів повномасштабного вторгнення рф, він не залишив Києва, де на той час проживав, не сховався, а приєднався до волонтерів, допомагав в обороні столиці. Пізніше записався у місцеву тероборону, чергував на блокпостах стримуючи наступи ворога.

18 травня 2022 року Микола був мобілізований та увійшов до складу Житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. 10 червня в результаті обстрілу бойових позицій українських захисників, Микола Пташнюк загинув.

Відео дня

Попрощатися з Миколою прийшли рідні, близькі, односельчани та побратими.

«Смерть Миколи — це не тільки біль родини, це біль для усієї нашої громади, — сказав перший заступник міського голови Олег Дмитрик. — Схиляємо голови у глибокій скорботі та сумуємо разом з вами. Молодий чоловік, син, батько… Справжній патріот, вірний син України, найкращий серед нас. Таким він назавжди залишиться у нашій пам'яті, а його ім'я навіки буде взірцем мужності, патріотизму, незламності».

Микола був активним учасником духового оркестру. Його колеги виконали для Героя Гімн України.

Поховали Героя на кладовищі у с. Даньківка під триразовий збройний салют.


 

Читайте також:

На Вінниччині виявили лептоспіроз. Хто у зоні ризику та яка профілактика?

Жмеринчанин здав 47 літрів крові та отримав звання Почесного донора України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1237)
  • Oksana Yatsyk

    Вічна пам'ять Герою
  • Ніна Сахвон

    Вічна пам'ять герою захиснику нашої держави.
  • Надія Лагаза-Фіялко

    Вічна пам'ять Герою .
  • Богдан Мандрика

    Вічна пам'ять герою низький уклін батькам і рідним

keyboard_arrow_up