«На дичину!» Вінницькі мисливці чекають відкриття сезону полювання на пернатих

«На дичину!» Вінницькі мисливці чекають відкриття сезону полювання на пернатих
Мауріціо Перкуоко у вільний від виготовлення сирів час полюбляє вполювати качку
  • З наступної суботи, 8 серпня, починається сезон полювання на пернату дичину. Завзяті мисливці чекають цього дня, як свята. Для них — це не лише промисел, а й можливість отримати незабутні враження.
  • Які терміни та заборони встановили для полювання? 

Відкриття полювання на мисливські види птахів або, як кажуть в побуті, полювання на качок вважається святом для всіх мисливців. Серед відомих вінничан є чимало тих, хто полюбляє полювання на пернатих. Ми розпитали їх про таке хобі та чи готові вони вже до відкриття нового сезону.  

Фахівець у сфері нерухомості Олександр Пахольчак полюванням займається вісім років. Ходить на сіру гуску, качку, лисуху. Мисливець теж каже, що полює на пташок не заради великої здобичі.

— Моє давнє захоплення — стендова стрільба,  — розповідає Олександр. — Саме на стенді я стріляю досхочу і треную свою вправність. Що стосується полювання, то це для мене відпочинок на природі. В серпні з друзями поїду в Калинівський район на фазана і перепілку. Якщо вполюємо з друзями пташку, то зваримо юшку. Якщо ні — теж добре. Бо я більше за те, щоб не знищити дичину, а зберегти. 

Відео дня

Знаний у Вінниці сировар Мауріціо Перкуоко у вільний від виготовлення італійських делікатесів час, полюбляє не лише порибалити, а й вполювати качку. Своїми трофеями ділиться на власній сторінці у Фейсбук.


— Здебільшого полюють мої друзі, я хожу на дичину разом з ними здебільшого заради адреналіну, — розповідає Мауріціо. — Моє гаряче італійське серце мисливця зацікавлене в самому процесі, а не в кількості вбитих пташок.

Лікар Ігор Грищенко теж полюбляє вільний від роботи час походити на світанку біля озера, зловити мисливського адреналіну.


— Полювання достатньо затратне захоплення. Потрібна ліцензія, мисливська зброя і таке інше,  — розповідає лікар. — Тим не менше, з такими ж завзятими мисливцями, як я, піти на полювання із вірним псом Блеком на гуску чи лисуху — велике задоволення. Ну, і відпочити на природі, поспілкуватися з мисливцями, похизуватися здобиччю, засмажити гуску — задоволення не менше.

Правила та умови полювання на дичину-2020

Згідно чинного законодавства, у 2020 році встановлено такі терміни проведення полювання:

  • на пернату дичину (гусей, норця великого, качок, лиску, куликів) — з 16-ої години 8 серпня і до 27 листопада 2020 року включно;
  • на голубів, перепілку — з 16-ї години 8 серпня і до 4 листопада 2020 року включно;
  • на фазана — з 3 жовтня до 29 листопада 2020 року включно;
  • індивідуальне полювання на самців мисливських копитних тварин (кабана, оленя благородного, оленя плямистого, лань європейську) — з 1 серпня поточного року до 31 січня 2021 року.

Дні та умови полювання:

  • на пернату дичину – субота, неділя та середа;
  • на парнокопитних при індивідуальному полюванні – усі дні тижня.

Денна норма відстрілу одним мисливцем за день полювання:

  • гусок — 1 штука, качок — 5 штук, норців великих — 2 штуки, лисок — 6 штук, голубів — 10 штук, куликів — 10 штук, перепелів — 15 штук.

Кожен мисливець повинен мати при собі всі обов’язкові для полювання документи: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка), дозвіл на право користування мисливською зброєю, паспорт на мисливських собак.

Полювання заборонене:

  • на відтворюючих ділянках;
  • на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;
  • на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм;
  • у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);
  • на пернату дичину методом нагінки з виставленням номерів;
  • з під’їзду на автотранспорті, а також плавучих засобів із працюючим двигуном;
  • з не мисливської, пневматичної, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазином більш як на два патрони;
  • транспортуванння або перенесення добутих тварин чи їхніх частин без відмітки цього факту у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання, а також у дозволі на їх добування.

 

Читайте також:

Заквітчані водойми: ентузіасти з Вінниччини висаджують латаття в Південний Буг

«Вона ніколи приємно не пахла» або хто знову забруднив річку Тяжилівку?

Від кошиків до меблевих гарнітурів. Подружжя пенсіонерів заробляє на життя лозоплетінням

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Тамара Колосова

    Якби це неподобство було в Німеччині,сиділи б ви хлопці аж бігом. Том  біля будинку приходить зайчиха з виводком і навіть не боїться. Вони захищені державою,тому що держава європейська.
  • Людмила Пастушенко

    Дозволили б краще відстрілювати нелюдів, які гвалтують, вбивають, а дичина хоче жити
  • Tomy

    дибелизм, оно еще фоткается с трупами
  • Женька Максименко

    Как будто больше жрать нечего браконьеры

    Olga Kovtsun Pologova reply Женька Максименко

    Женька Максименко живодери👹
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up