MC LUСAS про весілля без конкурсів, важливі звичаї та конкуренцію

MC LUСAS про весілля без конкурсів, важливі звичаї та конкуренцію
  • Олег Лук’янов, у місті більш відомий як MC LUKAS, розказав про те як нервує перед кожним весіллям, дружбу з молодятами та цінність подільських звичаїв.

Як виявилось на початку нашої розмови, Олег за освітою бухгалтер та вже протягом п'яти років саме його запрошують стати частиною найкращого дня для молодят у Вінниці, області та Україні. MC LUKAS почав свій шлях до професії ведучого з нічних клубів, де «відточив» свої імпровізаційні здібності. А тепер він один із найпопулярніших і найбажаніших ведучих у місті. Ми зустрілися і поговорили з Олегом про складнощі і особливості роботи ведучого, а також про емоційну складову важливих свят.

Про перше весілля

Перше весілля – це було жахливо (сміється). Я взагалі не планував, що я маю вести такий захід. Але мене попросили друзі провести, відмовити не міг. Сказали, що хочуть весілля в гангстерському стилі без жодних традицій. Я сидів три доби в інтернеті і шукав що таке те гангстерське весілля. До речі, це було дуже модно – робити весілля у певній тематиці. Довго шукав мафію, але провів. Боявся, щоб не зіпсувати все, бо вже тоді відчував дуже велику відповідальність. Але в той момент я навіть не думав, що буду працювати ведучим і що весіль буде так багато у моєму житті.

 

Дискач 90-х @feride.club Спасибо коллегам за кайфовый движ: @dj.maboo @dj_zayons @cyxoffmc

Відео дня

Публикация от Шоумен-Ведущий: ОЛЕГ ЛУКЬЯНОВ (@mc_lucas_) 28 Май 2018 в 4:28 PDT

Потім була довга пауза тривалістю два роки. Я навіть не задумувався, щоб знову проводити весілля. А потім якось так трапилось, не пам'ятаю коли це було – запросили один раз, потім ще один і запрошують досі.

Про весільні конкурси

Дуже багато людей зараз приходять і кажуть: «ми хочемо, щоб все було круто, але тільки без дурних конкурсів». Чому? Бо люди звикли жити певними стереотипами – про те, що на весіллі мають бути пошлості та вульгарності. Тому я вирішив змінити трохи напрямок і можу провести весілля без жодного конкурсу. Це тільки жива імпровізація та спілкування з людьми.

Можна без реквізиту і попередньої підготовки з людини зробити «зірку». У моїх силах показати, що людина здатна на все. Гість у той момент навіть не очікує, що може це зробити. За 15-20 хвилин показати, що людина справді талановита – це можливо.

Як побороти скутість гостей?

Говорять, що найбільший страх – смерть, а на другому місці – страх сцени.Навіть я вже скільки виходжу на сцену, перед кожним весіллям все одно хвилююсь і відчуваю мандраж. А все тому, що переживаю всі емоції з людьми, в яких я працюю.

Що стосується гостей, то я просто пояснюю, що зараз ми говоримо так само як і у звичайному житті. От як ми з тобою зараз.

Люди дуже часто закриті, мають багато комплексів, які самі й придумали. Всі чомусь думають, що як тільки вони заговорять, то з них будуть сміятися. І це найбільша проблема, яку я спостерігаю.

Не варто соромитись. Просто озвучуйте свої думки як є і люди вас сприйматимуть такими, якими ви є і не треба нічого видумувати.

Про власні емоції

Перед кожним весіллям я налаштовуюся завдяки підтримці рідних та близьких. Вони мені постійно говорять, що я вже дістав зі своїми нервуваннями, адже провів велику кількість свят і ті переживання вже мають зникнути.

А я себе заспокоюю тим, що працюю з великою командою людей, які займаються підготовкою заходу. Тому абсолютно тим не переймаюсь. Знаю, що все готово до свята і коли приїжджаю на локацію, то просто беру мікрофон і одразу працюю.

У середньому я проводжу 40-45 весіль за сезон. А в загальному підрахунку я провів вже близько 200 свят. І за цей час я знайшов особисту формулу успіху – залишитися з молодятами друзями. Вони запрошують у гості, на рибалку, не важливо куди. І це для мене є хорошим показником.

Про підготовку ведучого

Дуже багато ведучих зустрічаються з людьми один раз. Є такі ведучі, особливо медійні, які взагалі не контактують з парою до весілля – говорять їх менеджери. Але в мене трохи інший напрямок – атмосферні, затишні весілля. Тому я зустрічаюся з молодятами мінімум тричі. І за короткий термін організовую весілля. Це можна зробити просто, швидко і легко. Без недоспаних ночей наречених і зайвих думок.

Весілля, які я проводжу вони традиційні та сучасні. Напевно на моєму рахунку найбільше європейських весіль у Вінниці. Я експериментую, беру навіть деякі традиції з Данії. І взагалі на наступний сезон планую підготувати більшу кількість весільних європейських звичаїв.

Готуватися до весілля потрібно тоді, коли не сезон. Коли весілля кожен тиждень, то у тебе по суті немає часу. У мене п'ятниця, субота, неділя – це весілля. В понеділок маю вихідний. З понеділка по четвер – тренування. І в ці дні я постійно готуюсь. Ми зустрічаємося з командою, обговорюємо всі питання, які нам потрібно вирішити на цьому тижні для того, щоб провести свято.

Що повинен знати професійний ведучий?

Професійний ведучий повинен знати як звати наречених і їх батьків. І на весіллі в жодному разі їх не переплутати. Ведучий повинен знати чим він займається і яку відповідальність бере на себе, тому що таке свято у людей буває раз в житті і вони хотіли би ці емоції пережити найкращим чином.

Про команду

Перша людина у моїй команді  –  звукорежисер. DJ Zayons – це людина, яка мене супроводжує по життю. Ми завжди разом. Бачимо один одного частіше, ніж родину.. Ще є технічний персонал – це люди, які займаються світлом і музичним обладнанням. У нас немає зайвої біганини, кожен знає що він робить і того все чітко.

Про конкуренцію

У Вінниці висока конкуренція. Але тут хочу подякувати  всім, хто голосував за мене на конкурсі «Народний бренд». Завдяки людям, які мене підтримували я зайняв друге місце, після Сашка Теренчука.

Для мене немає конкурентів.  Вінниця – місто, в якому на вихідні, за моїми підрахунками, проходить близько 300 весіль, ведучих у нас 100 від сили. Хто веде решту? Тому не варто говорити про конкуренцію. У кожного свій стиль, своє бачення та індивідуальність.

Про ідеальне весілля

Ідеальне  весілля – це коли людям зі сторони нареченої і нареченого комфортно і вони відчувають себе потрібними на цьому святі. А ще, коли сім'ї між собою дружать – це дуже круто. Людські стосунки, як на мене, на першому місці.

Про тенденції

Раніше святкували весілля дуже широко: запрошували багато гостей, родичів. Зараз наречені хотять, щоб було в середньому 70-80 запрошених. Такі весілля називаються камерними. І вони сьогодні у топі.

Великий відсоток людей бажає, щоб на весіллі була одна локація. Весільна церемонія проходила у лісі чи десь на природі. Інші бажають розпис у ресторані. Але в жодному разі не поєднувати.Часто я намагаюсь навести пари на думку про використання сучасних технологій.Якось так повелось, що сучасні технології йдуть вперед, а на весіллях не дуже застосовуються.Тому одна з моїх пропозицій –  електронне запрошення на весілля. Програмісти малюють сайт з великою фотографією молодят і зворотнім відліком до весілля.

Дуже багато фішок є, тому пари, які звертаються до мене можуть отримати багато оригінальних порад.

Сучасні наречені часто відмовляються від сумних та неактуальних традицій, тому я для себе особисто відібрав топ-звичаїв, які підтверджують наше коріння і зародилися саме у нас. Тому, як правило, все виглядає дуже гармонійно.

І найголовніша тенденція весільної моди – відмова від  шаблонів та стереотипів, відмова від традицій – не завжди. Для мене головний принцип роботи –  зробити так, щоб людям сподобалось і при цьому залишатися креативними.

Не про весілля

У мене є безліч проектів: нічні клуби, корпоративи, відкриття магазинів, дні народження, концерти, презентації, тімбілдінги. Але на часі є один головний. Восени ми з Сашком Теренчуком організовуємо Всеукраїнський з'їзд для ведучих. Вже є два головних спікера заходу. Перший – Григорій Решетник (ред. ведучий шоу «Холостяк»), я вважаю, його топовим і найелегантнішим ведучим в Україні. Друга важлива гостя – Ольга Стрельцова. Ця дівчина –  кращий церемоніймейстер СНД. На її рахунку кожного літа близко сотні весільних церемоній. Вона дуже крута. Я, до речі, закінчив її школу і пишаюсь тим.

У нас вже є багато заявок із інших міст, тому ми маємо на меті зробити круту тусовку. Буде велика кількість спікерів зі сценічного та ораторського мистецтва, будемо вчитися правильно говорити, рекламувати і показувати себе в інтернеті. Ми запросили відомих телевізійників, серед них: Віктор Гевко (V.I.P. Тернопіль), Дмитро Голубєв (Вінницькі), Слава Узєлков, Віктор Бронюк, Юрій Ткач та інші. Тому чекаємо на «Академії ведучих» 2 -3 жовтня в заміському комплексі «Гостевія».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up