Хто захистить інтереси Вінниці в новій Облраді? (Пресслужба партії «Українська Стратегія Гройсмана»)

Хто захистить інтереси Вінниці в новій Облраді? (Пресслужба партії «Українська Стратегія Гройсмана»)

«Кожен житель Вінницької області важливий» - головне гасло, яке звучало 19 вересня на Форумі політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана». Захід провели символічно на території вінницького аеропорту, який є повітряними воротами всього регіону. На Форумі були представлені кандидати на голів ОТГ Вінниччини та у депутати рад різних рівнів від команди «Української Стратегії».

Найвищим представницьким органом в регіоні є Вінницька обласна рада. Традиційно мешканці міста вважають, що Облрада займається питаннями далеких районів і сіл. Але насправді вона великою мірою впливає на життя безпосередньо жителів обласного центру. Тому для вінничан важливо, хто в обласній раді представлятиме їх інтереси, і щоб ці депутати злагодженою командою відстоювали рішення в різних напрямках та сферах розвитку Вінниці.

«Ми хочемо, щоб Вінниччина була успішним регіоном з сильними громадами.  Це наша мета – регіон-лідер. Такий, яким є сьогодні обласний центр - наша Вінниця. Для цього у Вінницької обласної ради нового скликання має бути чітка стратегія розвитку регіону і надійна команда, яка її реалізує. Адже рішення депутатів облради впливають на життя всієї області – не тільки мешканців містечок і сіл Вінниччини, але й обласного центру», - заявляє очільник обласної організації «Української Стратегії Гройсмана» та діючий мер Вінниці Сергій Моргунов.

Він наголошує, що обласна рада має бути дієвим органом, а не засідати «для галочки». І зацікавлені у цьому перш за все вінничани.

«Депутати мають працювати для людей і відстоювати інтереси громад. Тому тут має бути велике представництво Вінниці та її 400-тисячної громади. Це важливо для майбутнього розвитку нашого міста. Саме на регіональному рівні закладаються загальні правила, які мають сприяти інвестиційній привабливості, репутації Вінниці як міста ідей та інновацій, щоб у місті будувались нові заводи та створювались нові робочі місця», - підкреслює міський голова.

На його думку, обласна рада повинна «не гальмувати, а прискорювати реалізацію важливих інфраструктурних проектів», від яких залежить добробут вінничан.

«Необхідно консолідувати зусилля міської та обласної влади. Саме тому в обласну раду повинні прийти професіонали з досвідом та бажанням реальних змін. Ми знаємо, як забезпечити ефективне місцеве самоврядування з довірою мешканців і як досягати результатів системною роботою», - наголошує С. Моргунов.

В команді «Української Стратегії Гройсмана» зібрані люди з досвідом, енергією, ідеями та бажанням розвивати Вінниччину, а обласна рада – саме той «фундамент», який дозволяє «будувати» регіон.

«Місто Вінниця, а точніше Вінницька міська об´єднана територіальна громада - це 25% наявного населення області. І тому абсолютно важливим є пропорційне представництво інтересів громади в найвищому представницькому органі місцевого самоврядування області. Успішна Вінниця неможлива без успішної Вінниччини. Так само як і успішна Вінниччина неможлива без потужного обласного центру. Це абсолютно природні речі. В області були, є і будуть глобальні інтегровані проєкти, реалізація яких важлива і корисна для усіх територіальних громад», - зазначає голова Вінницької ОДА (2019-2020) Владислав Скальський.

Але для цього потрібно, щоб обласна рада працювала ефективно.  «Надзвичайно важливим є і дієздатність такого представницького органу. Можливість вчасно приймати рішення ефективною більшістю голосів депутатів обласної ради дозволить реалізовувати Стратегію розвитку Вінницької області до 2030 року, напрацьовану «Українською стратегією Гройсмана». Саме так відбувалось у Вінницькій міській раді упродовж кількох останніх каденцій. І саме тому в результаті Вінниця перетворилась із посереднього обласного центру в лідера багатьох національних рейтингів. І це те - чим пишаються вінничани», - пояснює Владислав Володимирович.

Більш того, він наголошує, якщо не створити ефективної більшості або коаліції, орієнтованої саме на потреби жителів Вінницької області, а не на політичні інтереси всеукраїнських партій, є ризики утворення багатовекторної ради, в якій буде важко дійти згоди по важливих та принципових питаннях.

«А це буде сповільнювати або зупиняти розвиток Вінниччини... В «Українській стратегії Гройсмана» впевнені: Вінниччина буде найуспішнішим регіоном і не має питати на це дозволу в Києва! Це саме той формат, який пропонує виборцям наша партія», - додає В.Скальський.

Можна згадати, як окремі депутатські групи в минулих скликаннях Облради через брак саме представників інтересів жителів обласного центру намагалися організовувати протистояння, «вимальовуючи» риску між Вінницею та областю. Хто від цього вигравав? – популісти.

«Як депутат багатьох скликань, на жаль, маю констатувати, що постійно стикався з тим, як колеги, які опинилися в облраді під певним політичним прапором, ставили інтереси партії вище, ніж виборців. Через це гальмувалося виділення коштів на заклади освіти, охорони здоров’я та культури, сприяння залученню інвестицій і в регіон, і у Вінницю. Сьогодні майже неможливо у питаннях економіки відділяти місто від області, адже нові промислові об’єкти нерідко будуються, приміром за межею Вінниці, хоча працюватимуть там саме вінничани. Тому дуже важливо мати в обласній раді фаховий склад депутатів, які не чинили би перепон при комплексному розвитку громад, який передбачає виділення інвесторам земельних ділянок, забезпечення енергопостачанням, створення інфраструктури тощо», - вважає голова Вінницької ОДА (2015-2019) Валерій Коровій. 

Освітню та медичну галузь Вінниччини, а також сферу соціального захисту та комунгосподарства, умовно «поділено», а заклади закріплені за різними органами самоврядування. Але епідемія коронавірусної хвороби  в цьому році довела хибність думки про такий «поділ».

«З грудня 2019 року за результатами конкурсу я зайняв посаду директора Вінницької міської лікарні №1. Так, саме вона є однією з опорних у лікуванні хворих на COVID-19. Ми опинилися на «передовій». Приймаємо найбільше хворих з усієї області. Епідемія коронавірусу довела, що у галузі охорони здоров’я Вінниччина залишається єдиним простором, адже для кожного з нас кожен житель області важливий», - запевняє директор міської лікарні №1 Костянтин Ліваковський.    

Тому важливо, щоб у новому складі обласної ради було велике представництво депутатів, обраних від Вінниці – щоб при розробці і реалізації обласних програм у цих документах були враховані інтереси жителів міста. На цьому наголошує заступниця Вінницького міського голови із соціальних питань Галина Якубович, яка очолює список кандидатів до Вінницької обласної ради від партії «Українська Стратегія Гройсмана».

«Сьогодні у місті Вінниця є багато прикладів реалізованих проектів, напрацьованих практик надання послуг адміністративного та соціального характеру, які є гарним досвідом для інших органів місцевого самоврядування всієї України. Але ми розуміємо, що необхідно, щоб якість послуг була навіть в найменших по чисельності територіальних громадах, щоб кожен вінничанин мав змогу скористатися якісними послугами освіти, охорони здоров’я, мав можливість отримати культурні продукти, розвиватись фізично здоровою особистістю. Потрібно, аби в обласній раді не забували, що місто Вінниця не «відокремлена» від регіону та у відповідних програмах також враховували інтереси містян, оскільки на території міста є багато обласних закладів. Місто та область мають спільно вирішувати проблеми, що виникають у життєдіяльності усіх громад регіону. А маючи потужне представництво в обласній раді, ці питання будуть мати позитивне вирішення для громад регіону в цілому, для нашого міста і інших ОТГ», - переконана Галина Якубович

Наталія Маковій

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up