«Градо Строй» відповідає на безпідставні звинувачення щодо ЖК «Комфорт» (Пресслужба товариства «Градо Строй»)

«Градо Строй» відповідає на безпідставні звинувачення щодо ЖК «Комфорт» (Пресслужба товариства «Градо Строй»)

Останнім часом у пресі виникають звинувачення проти товариства «Градо Строй». Приписують фірмі 12-річне будівництво ЖК «Комфорт», погрози інвесторам та відсутність дозволів на об’єкт. Отож вінницький забудовник вирішив висловити свою позицію, чому його компанію намагаються очорнити якраз перед місцевими виборами.

— Глібе Олеговичу, ваше ім’я стало часто з’являтися у пресі. Що стало причиною такого посиленого інтересу до вас і вашої компанії, ви в політику може зібрались?

— У когось вибори, а в мене триває будівництво об’єкта. І житловий комплекс «Комфорт», хоча його називають «недобудом», будується без зупинки, гарно та якісно. Бо наше завдання — побудувати дім для людей.

А так на нас, справді, останнім часом вилилося багато бруду. І це відбулося під початок передвиборчої кампанії, хоча ні я, ні люди з «Градо Строй» не балотуються на владні посади. Вбачаю тут лише елемент брудної кампанії проти забудовника, щоб хтось зміг заробити собі бали перед виборцями.

— Вашій компанії «приписують» те, що будуєте ЖК «Комфорт» останні 12 років. Що нібито це проблемний об’єкт, який вже декілька разів «заморожували», виставляли як заставу перед банком тощо. Як це прокоментуєте?

— Вважаю, що це проплачені акції, на яких поширюють брехню, щоб зіпсувати нашу репутацію. Компанії «Градо Строй» тільки шість років. Ми будуємо свій об'єкт останні п'ять років. Інформація про 12 років... Можливо, люди кажуть про одеський ЖК «Комфорт», який 12 років будується.

Об’єкт готовий на 90%

— Давайте тоді пройдемося й по інших звинуваченнях, що звучали на вашу адресу. Введення об’єкта планувалося в 2016 році й вже декілька разів переносили на пізнішу дату. Чому так, і наскільки будинок вже готовий?

— Причина в боргах перед нами. Ті власники квартир, які винні нам гроші, не віддають їх. І «Градо Строй» стає заручником цієї ситуації. Нашому генпідряднику для закінчення будівництва потрібні гроші. Люди не доплачують за свої квадратні метри, тому будинок будується повільно. І гроші «Градо Строй» вимушений позичати під відсотки в банках. При цьому залишилося небагато побудувати, але люди самі себе «гальмують».

— Що саме залишилося збудувати?

— Наш об’єкт складається з п’яти секцій. Перша — на завершальній стадії. Інші чотири виконані на 90%. Прокладене водопостачання, каналізація, розводка електромережі по будинку. Головне завдання станом на зараз — протягнути електромережу до об’єкта. Зараз на підстанції, яку ми побудували поблизу об’єкта, проводяться роботи з підключення електрики до будинку.

До речі, в першій секції люди виконують ремонти у своїх квартирах. А дві родини там вже живуть і за спожиту ними електроенергію платимо ми, поки будинок не буде введений в експлуатацію. Оплата йде за комерційним тарифом — 3,40-3,50 гривні за кіловат.

— Щодо процесу будівництва. Чи правда, що на будмайданчику 12-поверхівки працюють лише три-чотири людини?

— Зараз наші люди працюють всередині і на даху, а внизу працюють лише «половики» та фасадчики. Усі інші — всередині: вони заливають підлогу, роблять стіни і дах. Поки немає дощів, маємо встигнути його закрити. І люди, які є в нас пайовиками та озвучують ці закиди про «3-4 будівельника» журналістам, про це добре знають, бо приходять на об’єкт ледь не кожні вихідні.

Конфлікт з інвесторами

— Ви говорили, що будівництво об’єкта гальмується, бо люди не заплатили за свої квадратні метри. Яким чином це можливо, поясніть, будь ласка.

— Йдеться про доплату за квадратні метри, які виникли після побудови об’єкта та обміру БТІ. Така практика є нормальною для всіх будівельних компаній, це не є якимось нашим ноу-хау. 

Так от БТІ поміряло квартири, виявили, скільки є додаткової площі, і ми виставили рахунок з проханням оплатити його. До речі, максимальне перепланування склало 15 квадратних метрів. Але деякі люди вперлися і кажуть: «У нас є договір, заплатимо після введення в експлуатацію». Хоча в тому ж договорі прописано, що різниця між заявленою і реальною площею квартири, яка виникла, оплачується після введення в експлуатацію або після обміру БТІ.

І тут таке замкнене коло: люди не доплачують нам кошти, а ми не можемо ввести в експлуатацію будинок, бо не вистачає на це грошей. І більш того, через цей бруд, що на нас вилили, ми не можемо продати вільні квадратні метри, щоб ці кошти вкласти у добудову об’єкта.

— Також у пресі лунало звинувачення, що ваша компанія погрожує інвесторам «розправою» та перепродажем чи переоформленням квартир, якщо люди не заплатять за додаткові метри. Чи це правда?

— Дивіться, станом на сьогодні 343 квартири з 377 вже продані. І до речі, з усіх 343 пайовиків лише кілька людей проводять демонстрації, щоб потрапити у пресу.

Погрожувати своїм інвесторам ми не можемо, це нелогічно. Вони ж дають гроші, щоб ми побудували житловий комплекс. Щодо «перепродажу квартир», то наша компанія не може цього зробити.

Є люди, які не хочуть тут жити та не бажають доплачувати за квадратуру. Таким людям ми пропонуємо поставити квартиру на реалізацію і доплатити вже з продажу цієї квартири.

Партнерство з Продивусом

— Кажуть, що ви не йдете на діалог з пайовиками та міською владою, яку долучили до вирішення проблем на цьому об’єкті.

— Попри мораторій на перевірки, який був запроваджений на час карантину, наша діяльність повністю прозора для контролюючих служб. У Вінницькій мерії зреагували на скарги людей, надіслали до нас перевіряльників, ми маємо діалог із Сергієм Матусяком (заступником міського голови - авт.) та Олександром Чернегою (директор департаменту архібуд контролю). Є зауваження до нас, але вони невеликі й будуть усунені протягом будівельного процесу.

А щодо того, що я переховуюсь від пайовиків, то це дуже сумнівне твердження. Розумієте, я живу в сусідньому з цим об’єктом будинку. На будівельному майданчику майже увесь день. І у вихідні я тут також, про що пайовики добре знають, бо часто мене фотографують і записують наші зустрічі на відео.

— Ваш житловий комплекс пов'язують з вінницьким підприємцем Володимиром Продивусом.

— Насправді стосунок Володимир Продивус з нашим об'єктом має як партнер, який компенсує вартість квадратних метрів для учасників АТО / ООС. Ми робимо знижку військовим — 2000 гривень на квадратний метр. І благодійний фонд Продивуса ці кошти компенсує нам. Тобто, він допомагає АТОвцям придбати тут житло. От і увесь зв'язок між нами.

— І останнє питання. Активні пайовики публічно оголошують про те, що будуть судитись з «Градо Строй». Натомість, вашій компанії завдають серйозної іміджевої шкоди через численні неправдиві закиди. Чи будете судитися, щоб захистити ім'я фірми?

— Ні, у нас є завдання добудувати об'єкт, а не бігати по судах. Якщо в них є якісь до нас претензії, будь ласка, йдіть до суду. Це їхнє конституційне право. Ми ж у свою чергу повинні побудувати дім для людей, які чекають та вірять в нас.

Якщо нам і інвесторам вдасться знайти порозуміння, то вже протягом року комплекс буде зданий в експлуатацію. Будинок утеплений, повністю електрифікований. У квартирах — автономне опалення, а в під’їздах — сучасні ліфти, що не застрягають навіть під час відключення світла. 

Для жителів, що мають авто, ми побудували підземний паркінг. І у подвір’ї, крім двох дитячих майданчиків, вже є корпус майбутнього спорткомплексу з басейнами і теплицею на другому поверсі. Більш того, в рамках соціальної спрямованості нашого підприємства ми будуємо приміщення під амбулаторію сімейного лікаря поряд з ЖК «Комфорт».

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up