Біля Северодонецька загинув Сергій Вишневський. Вінничанину було 24 роки

Біля Северодонецька загинув Сергій Вишневський. Вінничанину було 24 роки
  • Завтра, 27 травня, у Вінниці прощатимуться із Сергієм Вишневським. Він загинув поблизу Северодонецька під час виконання бойового завдання.
  • Сім’я загиблого військовослужбовця просить на прощання з Героєм приходити з живими квітами.

«Мені життя дароване для того,

Щоб за Вкраїну я його поклав,

Щоб уберіг державу від чужого

Відео дня

І щоби вільну дітям передав…»

Це слова Сергія Вишневського, колишнього курсанта Національної академії СБУ, бійця 79 окремої десантно-штурмової бригади, який загинув внаслідок обстрілу ворога на полі бою 19 травня 2022 року.

Сергій був винятково розсудливим, мудрим і спокійним. Незважаючи на юний вік, він вирізнявся серед ровесників своєю зрілістю, дорослістю, сформованими цінностями та поглядами на життя. Надзвичайно порядний і ерудований.

Як повідомляють в СБУ Вінницької області, Сергій пішов на війну добровольцем. Йому було лише 24, мудрий не по рокам, відданий патріот України.

— Навчався на відмінно, не заради оцінок — йому подобалось вчитись, постійно працював над собою. Займався спортом, обожнював читати та подорожувати нашою країною, — йдеться у прощальному дописі на сторінці Національної академії СБУ. — Дуже любив Україну, особливо її історію —  славетну і складну, але пронизану героїзмом наших предків. Він вірив, що мужність і відвага наших пращурів, у тому числі козаків, передалась генами до наших часів.

Останнім часом Сергій працював в ІТ-сфері, опанував програмування. Але 24 лютого змінило його життя. Ось деякі з його повідомлень за період війни:

«Я добробатом пішов на фронт. Пд напрямок. Попросився в пекло. Відправили сюди. Десант)»

Сергій за власним бажанням став до лав 79 окремої десантно-штурмової бригади. Спершу був під Миколаєвом.

  • «Місто бомбили касетними з такими свинцевими шматками. 9 чол в решето. Мирних. Така ось війна»

Далі відправили боротись з рашистським ворогом на схід.

  • «Мені боліло, що багато моїх друзів загинули в 14-15 роках на фронті. І багато жінок з дітьми лишилося + мені нема чого втрачати»

Сергій був єдиним сином у батьків. Рідних просто поставив перед фактом, що пішов на фронт. Як би тяжко не було, він завжди писав, що все буде добре.

  • «Вже стільки раз пронесло. Що має ще. Вчора хлопця виносив з арт обстрілу. Та й цінувати нарешті життя почав. Життя дивна річ»
  • «Позиції не хочеться здавати. Будемо приймати останні бої»

Його останній пост на Фейсбук-сторінці 15 травня:

  • «Війна. Ще одна дурна нікому не потрібна війна. Смерті. Каліцтва. Руїни. Кожен день, мов останній. Бетеери, танки, авіація. Страшно, від методів, які вигадує людська фантазія, щоб підливати нового жару до мук і болю. Та щоб не було, ми на своїй землі. Тут звитяга наших прадідів. Тут споконвічна воля. За нами правда. Ми переможемо».

Сергій мав багато талантів, один із них — це писати вірші та прозу. Його остання творчість вирізнялась, вона була написана, ніби не в цьому столітті. Його твори немов відтворювали нашу давню автентичність і повертали до минулого.

На фото декілька віршів, написаних ще під час навчання в Академії, які показують, яким він був. Завжди всередині мав готовність до того, щоб віддати життя за Батьківщину.

В одному з останніх смс Сергій писав: «Добро завжди перемагає». Він щиро вірив у це. І робив усе, щоб це стало реальністю.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним Героя.

— Світла пам'ять про нього житиме! Бо такі, як Сергій, не вмирають! Як він і писав, ми переможемо! — зазначають колеги.

Прощання із загиблим військовослужбовцем відбудеться 27 травня о 12.00 за адресою м. Вінниця Монастирська, 4 (біля технічного ліцею). Ховатимуть Сергія у рідному селищі Піщанка.

Сім’я загиблого військовослужбовця просить на прощання з Героєм приходити з живими квітами.

 

Читайте також:

Біля острова Зміїний загинув Василь Ільчук. В Героя залишилась маленька донька

У Вапнярці прощалися з капітаном Богданом Ляшенком. Йому було лише 28 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (403)
  • Тимчик Тамара

    Вічна пам'ять Герою,🙏🙏🙏
  • Елена Опря

    Вічна пам'ять Герою. Царство небесне 🙏
  • Лариса Токарчук

    Вічна пам'ять Герою
  • Вова Марченко

    Вічна пам'ять горою

keyboard_arrow_up