Андрій Макаревич у Вінниці: «Не втрачаємо надії, що доїде до вас і «Машина часу»!»

Андрій Макаревич у Вінниці: «Не втрачаємо надії, що доїде до вас і «Машина часу»!»
  • Приїзд легендарного рокера, творця «Машини часу» та сотень хітів, які завжди будуть поза часом, до Вінниці - з публікації найперших анонсів викликав неабиякий ажіотаж.
  • Організатори зізнаються: деякі вінничани до останнього не вірили, що Макаревич дійсно приїде.
  • А він приїхав! Привізши із собою найкращих джазменів і пісні, після яких кожна людина стає кращою.
  • Чим запам’яталися концерти вінничанам і наша Вінниця Макаревичу? Читайте у ексклюзивному репортажі 20minut.ua.

«И вспомнил шутку. Украинскую, кстати. 4 производных от Ниццы: сама Ницца, потом - Дарница, за ней - Винница, а дальше - она: Задница…»

Такий коментар від підписника у Facebook під фото з підготовки своєї команди перед виступом у Вінниці, Андрій Макаревич не залишив без уваги, одразу заперечивши:

«Сергей Миров, сильно неправ. Чудный город!»

Відео дня

Вінниця цього року для Макаревича стала найпершим містом, з якого стартував український тур-2020 його джазового гурту Yo5.

Якби не карантин і пандемія, ця зустріч мала б відбутися ще навесні. Та попри вимушене перенесення дати проведення та розділення куплених квитків на два концерти,  довгоочікувані виступи не лише виправдали, а й перевершили усі сподівання глядачів.

Вночі зустрічали із короваєм

У аеропорт «Бориспіль» Андрій Макаревич прилетів ввечері 29 жовтня і одразу автівкою вирушив до Вінниці. Та не встиг переступити поріг готелю «Франція», де для нього та музикантів були заброньовані номери, як о 1.50 ночі його чекав перший сюрприз від вінничан.

-  Боже ти мій!.. О, Господи, - не приховував здивування артист, побачивши, як його зустрічають за українськими традиціями – із короваєм. – Це ж треба відломити? Це ж треба з’їсти?!. Дякую!

- Це багаторічна традиція, якою ми зустрічаємо артистів у Вінниці. А оскільки Андрій Макаревич багато років захоплюється кулінарією та більше 20 років веде авторську програму «Смак», тим паче не могли не зустріти його із подільськими частуваннями – красивим вінницьким короваєм, - розповідають організатори ключових подій у Вінниці - компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ». – Раді, що попри пізній нічний час зустріч вдалася і запам’яталася.

На концертах емоцій не стримували

В очікуванні концертів легендарного Макаревича у соцмережах навіть виникла ціла дискусія: чи вперше музикант гратиме у Вінниці?

- З «Машиною часу» Андрій Макаревич виступав у нас у 1996 році у «Райдузі». Це був чудовий, дуже емоційний концерт. Найдешевші квитки були 10 гривень, дорожчі - 20 і 30. Були нові і багато старих пісень, багато пісень на біс... І, до речі, було десь +/-17 жовтня, - поділилась спогадами вінничанка Таміла Маєвська.

Після понад 20 років очікування цього разу своїм вінницьким шанувальникам Андрій Макаревич вирішив привезти особливу концерту програму – найкращі пісні свої та «Машини часу» у неординарному джазовому аранжуванні.

Першими на сцену Будинку офіцерів 30 жовтня вийшли музиканти джазового квінтету Yo5, з якими Макаревич уже 5 років активно гастролює по всьому світу – від США і Канади до країн Західної Європи: піаніст-віртуоз Євгеній Борец, контрабасист Сергій Хутас, барабанщик Давид Ткебучава та саксофоніст Тимур Некрасов.

Коли ж на сцені з’явився сам Макаревич, зала одразу вибухнула бурхливими оваціями, а музикант посміхнувся, вклонився шанувальникам і, взявши гітару у руки, одразу почав співати:

«Когда стемнеет не по закону, до срока и до поры,

Я выключу свет, и псом бездомным выползу из конуры.

Не бойся меня в этот сумрачный вечер, имя свое назови –

Я очень ценю случайные встречи

В эпоху большой нелюбви…»

- Я дуже радий, що ми до вас нарешті доїхали. Не дивлячись ні на що! І головне – що ви нас дочекалися! – по завершенні першої композиції привітав вінничан Андрій Макаревич.

На відміну від багатьох колег-артистів, які зазвичай спілкуються із залою у перервах між піснями, він був небагатослівним. Все, що хотів донести глядачам, традиційно передавав у своїх піснях. Безмежно щирих та мудрих, у яких у кожному слові й акорді – глибина та зміст.

«Он был старше ее», «Новая весна тебя убьет», «Вагонные споры», «Паузы», «Перекресток», «Музыка под снегом», «Бесплатно только птички поют», «Тем, кто ушел», «Я рисую тебя», - пізнаючи улюблені композиції з найперших акордів, вінничани тут же купали улюбленого артиста у бурхливих оваціях.

А Андрій Макаревич навзаєм дарував свою посмішку – фірмову, промовисту і багатозначну.

У фіналі він виконав «Однажды мир прогнётся под нас» і «Этот вечный блюз» на біс, пообіцявши:

- Не втрачаємо надії, що доїде до вас і «Машина часу»! Тоді буде вам і «Свеча», і «Поворот»!

Вдячні за неймовірні концерти вінничани вітали, улюбленого артиста, стоячи. Й окрім овацій дарували квіти та презенти.

На прощання частували кримськотатарськими стравами

Свої гостини у Вінниці Андрій Макаревич разом із музикантами Yo5 завершив у ресторані кримськотатарської та грузинської кухні «Асса», де спеціально для музиканта-кулінара команда на чолі з шеф-кухарем  Резо Теймуразовим, Іриною Мамедовою Хіміч та Дмитром Свируком приготувала особливі частування:

- Пригощали легендарного музиканта особливим колекційним грузинським вином Winiveria, а також нашими найсмачнішими стравами: фірмовими хачапурі, хінкалі, шашликом та крафтовою чачею. Дуже старались і щасливі, що зірковий гість залишився задоволений!

Примітно, що частинка Вінниці залишається із Андрієм Макаревичем і далі у турі Україною - в особі організатора концертів, вінничанина Владислава Сівака, який супроводжує зіркового гостя під час виступів у Луцьку  та Києві.

Найцікавішими моментами перебування Андрія Макаревича в Україні Владислав Сівак продовжує ділитися на своїх сторінках у соцсмережах.

За кілька днів вийде новий альбом «Машини часу»

У цей же час гурт Андрія Макаревича «Машина часу», що торік відсвяткував 50-річчя з дня заснування, зараз готує до випуску новий альбом, основна частина пісень для якого була написана під час весняно-літньої самоізоляції.

Презентація релізу відбудеться 6 листопада на всіх цифрових майданчиках. А в очікуванні події «машиністи» запропонували усім своїм фанам розважитися, зіграти у гру і виграти вінілову пластинку із автографами.

- У вівторок, 3 листопада, о 12.00 на сайті і у всіх соцмережах «Машини часу» з'являться назви перших п'яти пісень майбутнього альбому, зрозуміло, у зашифрованому вигляді. 4 листопада о 12.00 — наступні п'ять. Ну а опівночі з четверга на п'ятницю, тобто з 5 на 6 листопада, ми відкриємо і саму назву свіжої платівки, - інтригують музиканти. - Ми впевнені, що ви розгадаєте наш шифр і той, хто першим надішле назву платівки на вказаній нами в останньому пості адресі, одержить вініловий диск з автографами Андрія Макаревича, Олександра Кутикова й Валерія Єфремова.

Які враження залишилися у вінничан після концертів Андрія Макаревича – дивіться у огляді постів з соцмереж.

Фоторепортаж з концерту – Дмитра Данкевича.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Половина людей в залi без масок. Ганьба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up