Відсьогодні у Вінниці діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

Відсьогодні у Вінниці діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту
  • Символічно, що саме 27 жовтня — у День української писемності та мови, на сесії міської ради прийняли рішення про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту. 

Сьогодні, 27 жовтня, у День української писемності та мови, на сесії міської ради прийняли рішення про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту. 

 Музика, книги, телепрограми, вистави, фільми та серіали російського виробництва і російською мовою на вулицях та у громадському просторі Вінниці — під забороною. 

 

Відео дня

— У цих питаннях компромісу бути не може. Війна довела, що мова має значення. Сьогодні — День української писемності та мови. Цей день щороку нагадує нам, як важливо берегти та шанувати свою мову, яка є не тільки інструментом спілкування, але й символом нашої національної ідентичності. А ще більше нам нагадують про це ракети окупанта, який дуже чітко декларує, що кордони росії мають пролягати там, де закінчується російська мова,  — зазначив мер Вінниці Сергій Моргунов. 

Нагадаємо, вінничанка Олена Фільченко 26 вересня опублікувала петицію до міськради з пропозицією ввести заборону виконання російськомовних пісень у публічних місцях Вінниці. У Києві ще з липня цього року заборонили не лише російськомовну музику, а й публічне висвітлення та демонстрацію російськомовного культурного продукту.

 

Читайте також:

Чи підписуєте усі петиції про присвоєння Героя України? Ми запитали вінничан

У Вінниці 28-29 жовтня відбудеться благодійний ярмарок CRAFT PARK на підтримку військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ася Колькина

    Взагалі то це дискримінація за мовною ознакою, що є злочином. Спочатку контент, а потім повна заборона російської, навіть розмовної. Хіба такою хочуть бачити  свою країну російськомовні громадяни? І чому тоді мобілізують російськомовних? Чому тут нема дискримінації? Кудись не туди ми рухаємось!
  • Cheshik Polek

    Давно пора. І ще давно пора зобов'язати ВСІХ посадових осіб, які виконують функції держави, складати екзамен з української мови і послуговуватись нею при виконанні своїх службових обов'язків. Тому що не зрозуміло, посадовими особами якої держави вони є.
  • Місцевий

    Це потрібно було зробити  ще давно, хоча в самій ВМР дуже багато російськомовних, які курси і диктанти ігнорують під прикриттям своїх кураторів.

keyboard_arrow_up