На Вишеньці з’явились інтерактивні таблички для туристів. Як працюють та де їх шукати?

На Вишеньці з’явились інтерактивні таблички для туристів. Як працюють та де їх шукати?

Вишеньку роблять привабливішою для туристів. У мікрорайоні встановили шість нових навігаційних табличок. Вони обладнані NFC мітками, QR-кодами, шрифтом Брайля та розповідають про туристичні принади Вишеньки. Місту новинка обійшлась у 38 тисяч гривень

Інформаційні таблички встановили в шести найпопулярніших туристичних точках: біля музею-садиби Пирогова, церкви-некрополю Пирогова, фонтану «Сонячна система», парку Дружби народів, площі Костянтина Могилка, Лісопарку та телевежі.

Сьогодні, 16 жовтня, фахівці департаменту маркетингу міста та туризму показали та розповіли, як працюють нові навігаційні таблички.

Відео дня

- Це не просто туристична табличка, вона містить в собі QR-код та NFC-модуль, який дозволяє додатково зчитувати інформацію. Текст на табличці достатньо компактний, а більш розгорнуту інформацію можна прочитати на сайті. У Вінниці ми відкриваємо перших шість тестових табличок, це один із етапів пілотного проекту «Вишенька на турі». Ми хочемо показати, що ще може бути цікавим у місті крім історичного центру та фонтану, це продовження перебування туристів у місті, - розповідає в.о. директора департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Таблички для Вінниці розробляла креативна компанія «Moreinfo». На сьогодні в Україні вони вже встановили подібну навігацію у 15 містах на понад 500 об’єктах. Вартість проекту для Вінниці коштувала 38 тисяч гривень. Вартість однієї таблички – 100 -150 доларів.

У загальну вартість проекту також входила закупка кількох залізних стел. Одна з яких встановлена при входу у парк Дружби народів.

- Вінниця настільки швидко розвивається в туристичному плані за останній час, що я скажу зараз правду, для нас стояло завдання запуститись у Вінниці в цьому році, - розповідає керівник «Moreinfo» Михайло Дьомчин. - На початку грудня, коли проходив форум в Тернополі, там була Галина Малець (колишня очільниця департаменту маркетингу та туризму). Ми коли побачили та почули її доповідь про те, які зміни проходять у Вінниці, ми зрозуміли, що нам терміново потрібно туди.

У своєму дизайні таблички мають елементи вінницького брендингу. Вони виготовлені з алюмінієвого композиту, тому їх досить важко пошкодити. Крім того, таблички на гарантії.

З допомогою QR-коду з таблички можна потрапити на сайт, де розміщена інформація про те чи інше місце, або скористатись аудіогідом.

За словами керівника проекту, фахівця департаменту маркетингу міста та туризму Владислава Головащенко, коли проект тільки починався, учасники навіть не здогадувались, що у мікрорайоні буде знайдено стільки цікавих місць.

- Була велика дилема, тому що достойних об’єктів уваги було багато, - розповідає Владислав Головащенко. - Взагалі, Вінниці є що показати, вінничанам є що показати, у нас є що самим ще побачити, тому що я сам, будучи корінним вінничанином кожного дня знаходжу щось нове.

Випробувати нову навігацію запросили фокус-групу, до якої увійшли студенти, іноземці та особи із вадами зору. Вінничанка Оксана Войтко читала за допомогою шрифта Брайля.

– Багато хто вважає, що шрифт Брайля вже відмирає завдяки сучасним технологіям через які можна все послухати, - розповідає Оксана Войтко. - Навіть для того, щоб він не пішов в минуле ці таблички будуть змушувати інклюзивну освіту дотримуватись всіх вимог і вивчати шрифт Брайля.

За словами Олександра Вешелені, цьогоріч екскурсійні таблички працюватимуть у тестовому режимі. Якщо вони користуватимуться попитом – екскурсійні таблички встановлять на інших туристичних об’єктах мікрорайону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    "Місту новинка обійшлась у 38 тисяч гривень"

    Не "місту",а платникам податків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up