Могилевська, обійми козака з боксером і парасольки в диму: Як пройшов концерт біля «Книжки»

Могилевська, обійми козака з боксером і парасольки в диму:  Як пройшов концерт біля «Книжки»

Церемонія закриття Дня міста цьогоріч відбулась традиційно біля «Книжки». Сіра мряка не злякала люд, що продовжив святкувати на концерті в очікуванні виконавців Melovin і Наталії Могилевської та гурту KOZAK SYSTEM.

Здивували й порадували своєю появою ведучі – учасники команди КВК «V.I.P Тернопіль» Тетяна Песик і Віктор Гевко. Протягом усієї програми вони підігрівали натовп не лише жартами, а й фізично: змушуючи стрибати, підіймати руки, аплодувати, робити селфі й надсилати SMS-повідомлення на спеціальний номер, який містив число 655 – саме стільки років виповнилося Вінниці. Взявши участь в останній ініціативі – смішно привітавши місто – найоригінальніший відправник отримав поповнення мобільного рахунку на 655 грн.. Ведучі вирішили зачитати кілька повідомлень, і в одному з них «не мєстна» просила у Вінниці гроші на квиток додому, який коштує саме стільки гривень.

Віктор поділився секретом, як хлопці збираються на концерт: для хорошого настрою їм потрібно «навернути чарочку», в той час як дівчатам – лише «навести марафет». Жінкам виявилося легше, тому вони заполонили простір поблизу сцени – чоловіків ж було значно менше, й поводили вони себе пасивно. Все вказувало на те, що першим виступатиме улюбленець дівчат-підлітків, миловидний виконавець, учасник «Євробачення-2018» від України – Melovin (Костя Бочаров).

Впевненого хлопця зустрічали не лише юними захопленими поглядами та оплесками, а й іронічними коментарями про те, що Костя знає, хто від нього «тащиться». Задавши енергійний ритм, він зробив перерву, щоб привітати вінничан й побажати їм завжди бути щирими, не боятися своїх емоцій – всього того, що допомогло йому набути слави чуйного романтика, подекуди сентиментального, але обожнюваного. Опісля він заспівав «Happy birthday to you» для Вінниці.

Відео дня

Як тільки Melovin зник зі сцени, масово почали йти з концерту й дівчата. Але народу не поменшало, адже ось-ось мали з’явитися KOZAK SYSTEM. Вибухова суміш гітари, ударних, труби, акордеону й клавішних викликали в глядачів захват. Запальний фолк-рок – саме те, що потрібно було для розігріву крові всіх танцюючих.

Виконуючи пісні про кохання, соліст Іван Леньо - з бородою, татуюваннями, у майці з черепом і сильним баритоном – виглядав напрочуд ніжним, не дисонуючи зі своїм образом. Більш органічним було виконання пісні про шаблю. Перед тим, як заспівати «Мій друг», він здивував звісткою про те, що у Вінниці наразі – боксер-вінничанин В’ячеслав Узелков, і знаходиться він десь у натовпі. Іван викликав не лише Узелкова на сцену, а й дощ з неба, і поки два друга обіймалися, відкривалися перші парасольки.  Прощаючись з присутніми, «козаки» кинули їм дві барабанні палички.

Напружене очікування на хедлайнера – Наталію Могилевську – розтягнулося привітаннями міського голови Сергія Моргунова і Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Між виступами на великих екранах демонстрували відеоролик і світлини зі знаковими місцями Вінниці, а ведучі вирішили, що до переїзду до Києва може підготувати хоча б рік проживання у нашому місті.

Ще трохи – і перед глядачами у довгій сріблястій сукні постала вона. Не одна – з підтанцьовкою. Хоча Наталія Могилевська, здається, спроможна виконати і їхню партію, адже вона вже «завелась». На середині виступу її запал не закінчився, й виконавиця від танцювальних композицій перейшла до нової пісні – про Кузьму Скрябіна. Схвильованим голосом вона звернулася до натовпу з пропозицією пригадати його творчість і змусила всіх поринути в щемливий спів. Дехто ледь стримував сльози, а дощ посилився.

Люди не відпускали Могилевську, аж доки їх не відволік раптовий вибух там, де ще кілька хвилин тому стояли люди. Цією несподіванкою виявились феєрверки, які настільки низько розривалися, що народ робив селфі на фоні різнобарвних вогнів серед непроглядного диму, не поспішаючи тікати в теплі домівки.

- Хороший концерт, все добре організовано. Холодно, правда, трошки. Але нічого. Могилевська дуже добре виступила, - каже 28- річна вінничанка Тетяна. - Меловіна я не люблю, він мені не сподобався. І взагалі я його пісень не знаю, лише одну. KOZAK SYSTEM - теж непогано, хоча вперше їх почула. Тексти пісень досить змістовні, досить цікаві».

Фото і текст: Каріна Козак

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Леся Микитенко

    Фуу, це ганебна нісенітниця!. По перше , вивчіть, принаймні , категорію слухачів Меловіна, а потім вже прирівнюйте всіх під дівчаток -підлітків))) По друге, якийсь коментар однієї людини в кінці статті не повинен створювати загальне враження від молодого та талановитого музиканта. Стаття не сподобалась. Таке враження, ніби автор цю інформацію висмоктав з пальця.
  • Helen

    Диана статья, населения не журналіст писав, а так, погуляти вийшли. Миловидний Меловін, напрочуд ніжний Іван Леньо, чомусь "заведена" Могілевська. І насамкінець дуже важлива для всіх думка професійного музиканта, композитора і автора багатьох хітів 28-річної Тетяни, яка знала одну пісню Меловіна (інші не зрозуміла, бо певно в школі не вчила англійську), зовсім не знайома з творчістю Козак Систем, і вважає, що Могілевська крута. Пані авторко, якщо Ви хочете подавати чиїсь оціночні судження, то опитайте хоча б декількох присутніх, варто ще зробити вибірка за віком і за статтю. Організатори запросили трьох абсолютно різних виконавців, з метою, я думаю, догодити абсолютно різним музичним смакам мешканців міста. Скільки є людей, стільки є думок, тому думка однієї дівчини, яка насправді у свої 28 зовсім не цікавиться музичним життям України є тут абсолютно недоречною.

    Яся Турчак reply Helen

    Ніхто ж не збирався догоджати саме вам. Репортаж не може не писатися без вражень самого журналіста, бо інакше не можливо передати емоції. Костю Бачарова ніхто і не ображав, а те що у нього багато фанаток-підлітків, то це точно. Могилевська заведена, тому що у неї ж пісня "Я завелась , останови меня" і то була відсилка на це 😄. Цей матеріал був розрахований на передачу емоцій, та відчутність занурення журналіста) Тому ви маєте повне право не погодитися, оскільки ж скільки людей стільки думок. Проте схилятися до більш агресивного коментування не повинні.

    Maria Kuhar reply Яся Турчак

    Справжнє прізвище артиста - Бочаров, а не Бачаров) І все ще залишається відкритим питання, чому журналіст вирішив проілюструвати свою статью відгуком від єдиного глядача саме таких смаків, а не зробив вибірку різних думок. Якби зробив, питання до нього було б менше. Оскільки по формі це стаття-огляд події, тут доречна була б об'єктивність.

    Карина Козак reply Maria Kuhar

    В оригіналі тексту - кілька коментарів, альтернативних тому, що вище. Редакція опублікувала один - найрозгорнутіший і в якому міститься критика. Не все залежить від одного журналіста.
  • Dana Gaumont

    Непрофесійна стаття. Якщо опитування проводите серед містян-має бути опитано декілька людей а не одна. Артисти працювал и, дарили настрій, вітали народ. Думаю люди були вдячні за виступи. А не як ця людина в інтерв'ю. Стаття залишила непрємний осад. Окремо "дякую" за думку про Melovin. Я знаю багатьох людей, які заради цього співака і його виступу у вас у місті спеціально приїхали з інших міст! А ви своєю статтею просто наплювали багатьом в душу. Для чого ображати співаків, які вам робили свято і їх фанів.
  • Татьяна Нестеренко

    Мене здивував насмішкуватий і зверхній тон цього так званого "шедевру журналістики" від  Каріни Козак. Що це за упереджені закиди стосовно представника України на Євробаченні Меловіна? Людина, яка гідно представила свою країну на цьому пісенному конкурсі і з гордістю носила Прапор України на своїх плечах у Лісабоні, раптом перетворилася на "миловидного виконавця", від якого "тащяться"!! дівчата. Меловін ні в якому разі не потребує слави "чуйного романтика", тому що все, що він говорить , іде від його щирої душі. А Вам, шановна, я би прадила послухати пісні цого Артиста і україномовні, і англомовні, вдуматися у їх зміст, якщо це для Вас не занадто важка праця. Викликала непорозуміння фраза - дівчата пішли, але народу не поменшало - то дівчата вже не народ міста Вінниці?Цікаво тільки, у якому виші вас вчили писати отакі "статєйки".

    Карина Козак reply Татьяна Нестеренко

    Хочу звернути вашу увагу на те, що "миловидний" (привабливий), "чуйний" і "романтик" не мають негативного забарвлення. А коли я кажу, що багато дівчат пішло, але народу не поменшало, то маю на увазі, що паралельно з цим люд продовжував приходити на свято. Якщо я незрозуміло висловила думку, не треба додумувати всіляке.
    Ви намагаєтесь навчити мене писати чи все ж змусити полюбити виконавця? Мій матеріал може не подобатись прихильникам Меловіна, і це нормально - я вдячна за наявність реакції. Тільки ви ось дуже прагнете нав’язати свою думку. Я чудово знаю його творчість, але це не значить, що я повинна ставати його фанаткою й вболівати на Євробаченні. Мої музичні вподобання аж ніяк не впливають на те, яка я людина.
    Щодо вашого уїдливого “шедевру журналістики”. Репортаж передає емоційний стан автора і дозволяє бути суб’єктивним, на відміну від інших інформаційних жанрів. Якщо ви не великий знавець жанрової системи, то не варто оцінювати мій професіоналізм. Раджу почитати Хемінгвея - майстра репортажного жанру.
    Якщо не спроможні сприймати думку, відмінну від вашої, майте мудрість натиснути на хрестик і не сперечатися про смаки. Тим більше, в мене немає фаворитів - я спостерігала за реакцією оточуючих, вслуховуючись у їх репліки і пропускаючи їх крізь своє “я”.
    Шкода, що конструктивно критикувати вас не навчать ні в якому вузі.

    Юрий reply Карина Козак

    Ваша статья не субъективна, а непрофессиональна. Можете себе в фейсбуке субъективно писать какая вы фанатка  могилевской и ваши друзья будут лайкать. Но это не уровень СМИ, пусть даже такого сельского днища, как 20 минут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:11 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up