Атмосфера польської культури: У Вінниці відбувся проєкт «Європейська весна»

Атмосфера польської культури: У Вінниці відбувся проєкт «Європейська весна»
  • У Вінниці відбувся відкритий мистецький проєкт «Європейська весна». 
  • До проєкту долучилися також Вінницькі дитячі музичні школи №1, №2, Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв та Вінницький фаховий коледж культури та мистецтв ім. М.Д. Леонтовича.

Вперше мистецький проєкт «Європейська весна» у школі провели у 2019 році. Як повідомляють у Вінницькій міській раді, мета заходу — популяризація кращих зразків європейського мистецтва.

«Війна в Україні внесла свої корективи стосовно вибору теми мистецького проєкту. Європейські країни об’єдналися в підтримці українського народу в загарбницькій війні. Однією з перших країн, що запропонувала нам підтримку, була Польща. Допомога, яку надали поляки, дійсно вражає і назавжди увійде в історію взаємин двох країн. Тому в цьому році проєкт присвячений ознайомленню вінничан з кращими зразками польської культури», — говорить заступниця директора з навчально-виховної роботи Вінницької дитячої школи мистецтв Олександра Садовська.

Відео дня

Під час концерту лунали відомі пісні під різним аранжуванням у виконанні учнів мистецьких шкіл громади. Хлопці та дівчата представили дивовижну музичну та хореографічну програму, де кожен номер був особливим і запам’ятається глядачам на довго. Виконавці вдало передали настрій та атмосферу польської культури, доповнюючи її своїм талантом.

Організатори та учасники мистецького проєкту «Європейська весна» відзначають, що подібні заходи допомагають зближувати народи, популяризувати культуру і мистецтво, а сьогодні це також можливість подякувати європейцям за підтримку, яку вони надають Україні в цей складний час.

 

Читайте також:

Сьогодні вітаємо нацгвардійців. Історія та прикмети 26 березня

«Загадки середньовічної Вінниці». Які екскурсії від Офісу туризму підготували на березень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мородецкая Евгения

    Гарна ініціатива  👍

keyboard_arrow_up