У Гайсині прощалися з бійцем "Айдару", студентом ВНТУ Володимиром Мухою

У Гайсині прощалися з бійцем "Айдару", студентом ВНТУ Володимиром Мухою
У бою під Луганськом загинув талановитий винахідник, студент Вінницького технічного університету 20-річний Володимир Муха. Його поховали 24 липня на кладовищі у селі Кам’янки Теплицького району поруч з могилою батька.

Володимир проживав з матір’ю  і сестрою у Гайсині. Їхня квартира на другому поверсі будинку №61 на вулиці Карла Маркса. Сусіди кажуть, що це дуже патріотична сім’я. За склом через увесь балкон розгорнутий прапор України. Приспущений прапор з чорною стрічкою встановили також при вході до під’їзду будинку. Саме тут, у дворі будинку, гайсинчани прощалися  зі своїм земляком.

- Володя був єдиною надією у матері і сестрички, - розповіла журналісту РІА депутат Гайсинської міськради Лариса Балан. – Декілька років тому помер батько і він залишився  в сім’ї єдиним мужчиною. Депутати міськради прийняли рішення пропонувати матері  поховати сина на центральній алеї кладовища у Гайсині.  Мені доручили провідати згорьовану матір і повідомити про рішення. Але  жінка одразу відхилила пропозицію, сказала, що поховають Володя поруч з могилою батька у Теплицькому районі.

Понад тисяча людей прийшли провести в останню путь Володимира.

Відео дня

 - Незважаючи на це, тиша стояла мертва, я не пригадую, коли ще чула таку тишу, - продовжує Лариса Балан. – Люди вслухалися у кожне слово про щирого, розумного хлопця, який добровольцем став  на захист рідної держави. 

Заступник директора інституту Вінницького технічного університету Олександр Бурикін  розповів, що Володимир був одним з кращих їхніх студентів.  Після сесії одразу поїхав на схід. А до того тривалий час провів на Майдані у Києві.

-Встигав й іспити складати, і відстоювати державу, - додає Олександр Бурикін.

Однокурсники відважного хлопця додають, що Володимир готовий був перейти на заочне навчання, якщо бойові дії не закінчаться до першого вересня. Однокласники хлопця згадували, що без Володимира в школі не обходився жоден виступ їхньої команди КВН.

-Був обласний конкурс винахідників і раціоналізаторів, здається, він називався «Космічні фантазії»,  і  Володя за перемогу отримав  путівку у табір відпочинку «Артек». Він був дуже талановитим, перед ним відкривалися гарні перспективи. Він у всьому підтримував свою молодшу сестричку, вона у нинішньому році закінчила школу, казав, що має замінити їй батька, який рано пішов з життя. А тепер що? Хто тепер її підтримає, хто матері допоможе? Цей скажений Путін буде проклятий на віки…

«Айдарівці», бойові побратими Володимира, які приїхали провести його в останню путь, були небагатослівні.

-Володя потрапив у засідку у бою під Луганськом, - сумно говорить один з них. – Там було таке пекло, що ми довго не могли добратися до його тіла. Саме тому Володю ховають у закритій труні.

З Гайсина траурна процесія відправилася у сусідній Теплицький район.

-Ми проїхали  села Марківа, Кивачівка, Степанівка, і скрізь уздовж обох боків дороги стоять люди, - розповіла по телефону громадський активіст  Ганна Плахотнюк. – Одні плачуть, інші промовляють патріотичні заклики «Герої не вмирають! Слава Україні – Героям Слава!»  Серед людей багато молоді, дітей. Від побаченого сльози накочуються на очі від гордості за свій народ, за те, що так шанобливо ставляться до своїх героїв. Ми зобов’язані перемогти агресора.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up