Сім років тому на Майдані почали розстріл учасників мирних протестів

Сім років тому на Майдані почали розстріл учасників мирних протестів
  • Сьогодні, 18 лютого, в нашій країні згадують про розстріли на Майдані Незалежності, які стали найтрагічнішим етапом Революції Гідності.

З 18 по 20 лютого 2014 року в самому центрі української столиці загинули більше сотні громадян, яких назвали «Небесною сотнею». Їх розстріл відбувся під час запеклих протестів проти тодішнього президента Віктора Януковича і його режиму.

Серед Героїв Небесної Сотні – троє наших земляків. Вінничанин Максим Шимко та жмеринчани Валерій Брезденюк і Леонід Полянський. Усім посмертно було присвоєно найвищу державну нагороду – Герой України. 

Дане протистояння зіграло вирішальну роль в Революції Гідності. За результатами цих подій, 22 лютого депутати Верховної Ради відсторонили від обов'язків Президента України Віктора Януковича. Також були призначені дострокові президентські вибори на 25 травня 2014.

 

 

Читайте також:

Вінниччина лідирує за кількістю випадків. Яка ситуація з COVID в Україні?

Два роки після Революції: які зміни в країні відчули вінничани?

Коментарі (35)
  • Натали Савицкая

    Вічна і світла пам'ять Героям України!
  • Жора

    До Майдана Крым  не окупир. был,войны на Донбасе не было, бакс был 12.работала  экономика .Но пидарасы захотели платить за квартиру как Европе.А в самой Европе мыть унитазы.

    Vik Vet reply Жора

    не работала экономика а начинала востанавливатся  после предидущих правил а особено дебила ющенка

    Ols Kat reply Жора

    был 8
  • Nick Zenko

    Безперечно, це трагічний епізод Української історії.  Ну а вату просто ігноруйте. Вони розумово відсталі, що їм доказувати.
  • Жора

    Майдан был из-за этой телки!

keyboard_arrow_up