Рік тому в України забрали Крим. Чи повернеться він?

Рік тому в України забрали Крим. Чи повернеться він?
Рівно рік тому, 16 березня, у Криму проходив референдум про від’єднання півострову від України.

На референдум були винесені всього два питання. Перше питання звучало так: "Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?". Друге питання пропонувало зберегти  Крим в складі України: "Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

Згідно з даними кримського ЦВК, за входження Криму до складу Росії проголосувало 96,77% тих, що прийшли на виборчі дільниці, у Севастополі цей показник становив 95,6%.

Більшість із західних правозахисників та політиків назвали результати референдуму в Криму фальшивими.

Відео дня

Рівно через рік після референдуму, президент Росії Володимир Путін визнав, що спеціально послав російських спецпризначенців в Крим, щоб підготувати його анексію.

"Щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч осіб, добре озброєних, потрібен певний набір особового складу. І не просто за кількістю, але й за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівки Міноборони, чого приховувати, - під виглядом  посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділи Головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників", - заявив Путін у фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину".

Нагадаємо, що  станом на 1 березня 2015 року на материкову частину України переїхало 20 267 кримчан, які переважно розселились у Львівській, Чернігівській, Вінницькій, Кіровоградській і Закарпатській областях.

Опитування

А ви як вважаєте чи повернеться Крим до України?

 

Коментарі (9)
  • Торонтуй

    Крым вернется!

    Когда Украина уйдет.
  • Дарья

    Усі уже давним давно змирились, що втратили Крим. Не велика втрата, з нього всеодно користі ніякої, що там є, люди жили завдяки туристам, відпочиваючим, а зараз туди ніхто не їде відпочивати. Для них великі втрати. Мені навіть шкода тих людей, тепер мабуть кусають локті. Які там можуть бути голоси, спланували все, підтасували голоси, вирішили за людей, навіть право вибору їм не дали.
  • Анонім

    А с чего он вдруг должен вернуться? Крымчане сами то хотят?
  • Анонім

    Возможно, Украина объеденится с Крымом, но несколько не так, как мечтают свидомые...

    Анонім reply Анонім

    За втрату Криму без бою, потрібно судити Турчинова !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up