Не вірте фейкам. СБУ закликала українців зберігати спокій та не піддаватись паніці

Не вірте фейкам. СБУ закликала українців зберігати спокій та не піддаватись паніці
  • Події на окупованому Донбасі, зокрема заяви бойовиків про диверсії та евакуація цивільного населення, є «черговим витком гібридної війни» проти України. Про це йдеться у заяві Служби безпеки України.

СБУ виклало офіційну заяву щодо подій на сході.

«Весь світ бачить, що заради досягнення своїх інтересів терористи, керовані країною-агресором, здатні піти на будь-які провокації, аби вкотре безпідставно звинуватити Україну в загостренні ситуації», — підкреслили у відомстві.

У СБУ наголошують, що заяви проросійських терористів про нібито плани українських військових розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях є суцільним фейком, інструментом для дестабілізації та не відповідають дійсності.

Відео дня

У спецслужбі також підкреслили, що в ескалації конфлікту зацікавлена винятково країна-агресор та керівники псевдореспублік.

«Розуміючи всі загрози, які стоять перед нашою державою, співробітники СБУ несуть службу в посиленому режимі, аби не допустити подальших провокацій, вчинення терористичних актів, диверсій та інших спроб розхитати ситуацію зсередини. СБУ разом з іншими органами влади готова вчасно реагувати на будь-які сценарії дестабілізації», — йдеться в заяві.

Водночас СБУ закликала українців зберігати спокій, не піддавайтесь паніці та жодним провокаціям.

У суботу, 19 лютого, нагадуємо, на третій день потужного протистояння, яке провокують на Донбасі проросійські бойовики, серед бійців ЗСУ з’явилися перші втрати. Двоє військових на фронті загинули. Серед них 34-річний вінничанин Денис Кононенко.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родинам загиблих Героїв.

 

Читайте також:

Трагедія в «Набережному кварталі». З 12 поверху випала 17-річна дівчина (Відео 18+)

Збої в роботі «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ

Коментарі

keyboard_arrow_up