Ескалація на сході. Посольство США виклало звернення до своїх громадян в Україні

Ескалація на сході. Посольство США виклало звернення до своїх громадян в Україні
  • Про можливий напад Росії на Україну говорять останнім часом.
  • Посольство США попереджає про небезпеку своїх громадян в Україні.
  • Відповідне повідомлення вони виклали на своєму офіційному сайті.

Сьогодні, 24 листопада, на офіційному сайті «Посольство США в Україні» виклали сповіщення безпеки.

Громадян США попереджують щодо повідомлень про незвичайну військову активність Росії поблизу кордонів України та в окупованому Криму.

«Консультація щодо подорожей для України залишається на рівні 4 – не подорожувати Кримом через зловживання російської окупаційної влади, у східних частинах Донецької та Луганської областей через збройний конфлікт та для всієї України через COVID-19. Громадянам США нагадують, що умови безпеки на кордоні можуть змінитися практично без попередження», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Рівень 4

Як повідомляють на сайті Бюро консульських спіл, рівень 4 є червоним рівнем попередження

У нотації пишуть наступне:

«Не їздити в Україну через COVID-19. Проявіть підвищену обережність через злочинність та громадянські заворушення. Деякі області мають підвищений ризик».

Громадянам США, згідно викладеній інформації, рекомендують не подорожувати:

  • Крим через свавільні затримання та інші зловживання російської окупаційної влади.
  • Східні частини Донецької та Луганської областей, особливо непідконтрольні уряду території, через  збройний конфлікт .

«Злочини проти іноземців та власності є поширеними. Демонстрації, які часом переросли в насильницькі, регулярно відбуваються по всій Україні, в тому числі і в Києві. Відбулися також політичні вбивства та вибухи. Є повідомлення про насильницькі напади на групи меншин і поліцію з боку радикальних груп.

Федеральне управління цивільної авіації (FAA) забороняє цивільній авіації США виконувати польоти в українському Сімферопольському (UKFV) та Дніпропетровському (UKDV) регіонах польотної інформації», — зазначають на сайті Державного департаменту США.

Поради для громадян США

На сайті виклали дії, які потрібно зробити:

  • Регулярно відстежуйте місцеві та міжнародні новини та канали новин у соціальних мережах.
  • Переконайтеся, що проїзні документи дійсні та легко доступні.
  • Перегляньте свої особисті плани безпеки.
  • Ознайомтеся з  інформацією  про  те, що уряд США може, а що не може зробити,  щоб допомогти вам у кризі за кордоном.
  • Громадяни США, які подорожують за кордон, завжди повинні мати план на випадок надзвичайних ситуацій, який не залежить від допомоги уряду США.
  • Отримайте вакцину від COVID, щоб полегшити ваші подорожі
  • Зареєструйтеся в програмі Smart Traveler Enrollment (STEP) Державного департаменту США. Реєстрація STEP надає вам останні оновлення безпеки та полегшує посольству США зв’язатися з вами в надзвичайних випадках. Якщо у вас немає доступу до Інтернету, зареєструйтеся безпосередньо в найближчому посольстві або консульстві США.
  • Регулярно перевіряйте веб-сайт Державного департаменту на наявність поточних  порад щодо подорожей . Ознайомтеся з  інформацією щодо країни для України . Для отримання додаткової інформації зверніться до « Контрольного списку мандрівників » на веб-сайті Державного департаменту.

Загроза повномасшбаної агресії Росії

Від початку листопада світ дедалі частіше говорить про загрозу повномасштабної агресії Росії на територію України. Про це попереджають у ЗМІ, в американській та українській розвідці. Навіть названі терміни, і напрямки можливого вторгнення російських військ на територію України, повідомляє аналітичний портал Слово та Діло.

Росія й раніше накопичувала війська на кордонах із Україною, щоправда, зараз така загроза викликає більше занепокоєння через низку чинників.

Перший чинник – інкорпорація Білорусі до складу Росії через договори про так звану «союзну державу», а фактично, Кремль отримав повний контроль над білоруським диктатором Олександром Лукашенком та його мережею КДБ. Нинішню подію часто порівнюють із аншлюсом – захопленням та приєднанням у 1938-му році нацистською Німеччиною тодішньої Австрії.

Для України – це погана новина, адже розміщення російських військ на території Білорусі – це додаткові 1084 кілометри кордону на півночі нашої держави із ймовірно агресивними намірами ворога.

Другий чинник – «слабкий» Захід. В Європейському Союзі вже наголосили на тому, що військової допомоги у разі агресії Росії на Україну – годі чекати. Партнери США та Велика Британія хоча й готові прийти на допомогу Україні, проте воювати замість нашої держави не будуть. Загалом, враховуючи зміну влади в Німеччині, не надто переконливу Францію, «газове питання» та роз'єднувальну загрозу чергової міграційної кризи серед інших східноєвропейських країн, які мають спільний кордон із Білоруссю, Кремль наразі отримав досить переконливу геополітичну перевагу, з якої може мати хороший бонус.

Третій чинник – сама Україна та внутрішньополітичні процеси, які в ній відбуваються. Нова масштабна політична криза може мати некеровані наслідки, зокрема, зумовлені масовими акціями протестів. І такий фактор також може зіграти як дестабілізуючий для країни-агресора.

 

Читайте також:

Прощання з майором Русланом Абразовським буде завтра в Літині

Гроші на поховання сина мама передала пораненим. Сім років тому загинув лейтенант Ковальчук

Коментарі (26)
  • Jon Walker

    Все сложнее и сложнее стает запугивать и най..вать людей,большенству уже надоела сказка про волка, для отвода глаз от того что волк он ведь тут внутри,сидит  и сочиняет сказки чтоб на их фоне косяки его казались маленькими . ..
  • vik n

    помните как  старая калоша мормон  убийца  и заговорщик.Пайден  назвал путина убийцей а потом  через  1 месяц  с ним  за руку  жался и шептались о чем  то,как  дружные  телочки . а  зенарк не  наз.путина  убийце и  целует мормона  пайдена  у сраку  и тот с ним  не  шепчется.  одним  словом для омирыки росия и путин  и война  и хлеб..урок  из  истории сша первыми признали  большевицкую росию  дали  им  кредиты по тем  временам баснословные на  1,5 лярда.во время  войны  лендлиз.а  украина  для омирики вассалы и средство  дразнить росию ,причем  очень тупое средство .это я к тому  клоню  что стоят слова  и документы подписанные сша.-подетерть им  дупло.тот  же  будапешский меморандум.под который  црушник  кравчук  отдал  22 ядерн  ракеты  сатана ,стоимостью  каждая минимум  1 млрд долл.и титановые ракетоносцы в случае  если третья сторона нападет на украину сша  обязуется вступить в  бой.ага.вступили.
  • Maryna Pavlik

    Они специально нас запугивают, чтоб мы сидели как мыши и тихонько молчали, чтоб ни дай боже не ходили на акции протестов, по поводу тарифов, прививок, и т.д....А они будут спокойно продолжать разрушать и добивать нашу страну!!!!! Нагло запугивая, войной, ковидом, у нас телевизор уже нельзя включать, там ничего кроме неготива больше не показывают!!!!?
  • Мирослава Андрощук

    Не лякайте людей, звичайно, це все зроблене заради того, щоб люди розкупили минулорічні продукти - крупи, олію, і багато чого іншого...

    Екатерина Пулатова reply Мирослава Андрощук

    Мирослава Андрощук правда?

keyboard_arrow_up