На що підуть гроші, що вінничани надсилали армії?

На що підуть гроші, що вінничани надсилали армії?
На бронежилети, спальні мішки та маскувальні сітки. У цьому першопотребу бачить Генштаб. Рахуючи заплановане, RIA з’ясувала, що новий бронежилет дістанеться тільки кожному десятому військовослужбовцю, а спальний мішок – кожному сьомому

На вінницький цільовий рахунок збору коштів для Повітряних сил України за місяць надійшло майже два мільйони гривень. Їх одразу почали витрачати – закупили акумулятори для машин і літаків, радіостанції для зв’язківців, шини і запчастини для військової автотехніки...
А освоювати гроші з двох центральних благодійних рахунків, відкритих в казначействі для Міноборони в рамках акції “Підтримай Українську армію”, ще не можуть.
Минулого тижня депутати дозволили армії використовувати пожертвувані народні гроші у разі збройної агресії або збройного конфлікту. Загальна сума зібраних грошей, за даними на початок тижня, перевищила 98 мільйонів гривень. Більше половини з цієї суми, як сказав заступник директора Департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник, планують спрямувати на першочергові потреби за пропозиціями Генштабу Збройних сил України. На 57,5 мільйона гривень закуплять бронежилетів, спальників, ізолюючих підстилок, маскувальних сіток та засобів зв’язку й комплектуючі до них.




Нагадаємо, що акція підтримки української армії почалася місяць тому - з початку російської агресії. Люди клали гроші на два казначейські рахунки або дзвонили чи відправляли СМС на номер 565, щоб перерахувати свої п’ять гривень на рахунок Міноборони, призначений для матеріально-технічного забезпечення армії. Останній, до речі, зібрав майже 24 мільйони.
Рахунки залишать відкритими, бо в коштах для армії зберігається потреба. Крім того, як стало відомо днями, на приведення армії в боєздатність взяли гроші з державного резерву. Уряд додатково виділив 4,6 мільярда гривень. І з них два з половиною мільярда вже отримали Збройні сили України. Решту очікують до червня.
Як пояснили в медіа-центрі Міноборони, – виділили кошти із резервних фондів держави не на закупки, а на ремонт і обслуговування існуючої військової техніки. 600 мільйонів звідси ж підуть на громадян, призваних у зв’язку з мобілізацією. Тобто на грошове забезпечення їх, як військовослужбовців військової служби за контрактом.

Читайте також:
40 мільйонів гривень люди не пожаліли на українське військо. У Вінниці віддали мільйон
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Спальні мішки офіцери вже купили за власний кошт, годувати їх теж ніхто не хоче (хоча по телевізору говорять, що годують). Суцільна "економія" та БРЕХНЯ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up