Хабарі великі та маленькі: що відбувається зі справами у вінницьких судах

Хабарі великі та маленькі: що відбувається зі справами у вінницьких судах
Фото ілюстративне
  • Від 2014-го року у Вінницькій області суди винесли вироки у 105 справах про хабарі.
  • Вироки з найбільшими сумами, як от 1,6 мільйона гривень, здебільшого, в апеляціях скасовують.
  • Але якщо сунув 150 гривень поліцейському — покарання точно буде.

Усі дані, наведені в цьому матеріалі, є у відкритому доступі. Шукали ми їх у єдиному реєстрі судових рішень та на сайті судової влади України. Через те, що мали на меті знайти справи саме про хабарництво — зробили вибірку за відповідними статтями Кримінального кодексу з розділу злочинів, пов’язаних зі службовою діяльністю. Це зловживання владою, впливом, прийняття пропозиції хабара, надання хабара.

У судовому реєстрі шукали тільки вироки в справах. Період: від 1 січня 2014 року й дотепер.

Продивилися кожний вирок, який видав нам судовий реєстр. Виокремили кожну кримінальну справу по хабарництву. Шукали, чим вона закінчилася. Таким чином, маємо 105 окремих «хабарницьких» проваджень, за якими суди Вінницької області виносили вироки у вказаний період.

Відео дня

З них три десятки вироків були оскаржені чи досі розглядаються. Тобто фігуранти не отримали покарання, принаймні, станом на середину серпня 2018 року.

Хабарі в цих справах такі: гривні — від 500 (за захист курсової) до 1,6 мільйона (продаж не своїх будинків). Долари — від 100 кожного тижня (за дозвіл розміщувати відходи) до 8000 (вплив на суддю).

У деяких справах, де остаточні вироки таки були винесені, хабарникам усе одно вдавалося уникати покарання — до них застосовували амністію, скасовали конфіскацію… Зате, якщо людину впіймали на спробі хабара в 150 гривень — покарання точно буде. Хоча б рік «умовно».

Ще у списку траплялися судді з інших областей, бо там, де вони працювали, справи розглядати не можна було.

Також ми направили запит до прокуратури області з проханням надати список хабарницьких справ, які навіть не дійшли до суду. Коли відповідь прийде, постараємося розповісти і про них. Цікаво, які суми там фігуруватимуть?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Next

    На при великий жаль, у нашій державі, коли говорять гроші, Закон мовчить...
  • Вася

    Якби не хабарі - хрен би щось вирішалось...

    А так - підійшов до судді (через знайомих) - і справа рушилася.. Рушилася на користь....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up