"20 років життя знищено": на Вінничині у святвечір згорів будинок сім’ї Іщенко

"20 років життя знищено": на Вінничині у святвечір згорів будинок сім’ї Іщенко
Залишки будинку сім'ї Іщенко

Свято перетворилось на кошмар – будинок сім’ї, над яким вони працювали понад 20 років, зайнявся вогнем внаслідок короткого замикання мережі, датчики не спрацювали. Від помешкання залишилися одні лише стіни, з палаючого будинку вдалося винести лише документи. Ніхто з членів родини не постраждав.

У ніч з 7 на 8 січня, близько 01:30, у селі Юрківці Вінницької області сталася страшна пожежа та трагедія сім’ї Іщенко. Будинок, над яким родина трудилася та облаштовувала понад 20 років згорів. Залишилися одні стіни, все майно перетворилось на згорівше сміття. Члени родини, на щастя, не постраждали. Проте винести з будинку встигли лише документи. Родина збирає кошти та просить усіх небайдужих допомогти. «Кожна копійка на вагу золота» - говорить родина Іщенків.

Софія Цимбал, донька

— Я прокинулася 8 січня, побачила, що у мене є декілька пропущених дзвінків. Передзвонюю до мами, чую, що вона плаче і каже «Софія, у нас хата згоріла». Це був один з найстрашніших моментів мого життя. - розповідає дівчина.

Відео дня
родина Іщенко

Софія разом з чоловіком та донькою проживає в місті Умань. Її молодша сестра Іванка навчається та живе у Вінниці. На момент пожежі у будинку були лише батьки дівчат – Наталя та Микола Іщенко.

Софія розповідає, що у батьків стояв дров’яний котел, в окремій кімнаті, так званій «кочегарці».

наслідки пожежі

— Мама сказала татові, що видно котел кіпить.- говорить співрозмовниця. - Вона забігла у кімнату, де кочегарка і побачила дим, позвала батька і вони вдвох вибігли на вулицю. Коли відкривали двері – почався ще більший вогонь. Тато побіг за документами, мама почала гукати сусідів і викликати пожежників.

 За словами дівчини, батьки дзвонили у пожежну службу смт Ситківці – вона відмовилася їхати, через те що сільська рада не заключила з ними договір.

наслідки пожежі

— Їхала пожежна служба міста Гайсин, що знаходиться за 50 км від нас. Батьки встигли винести лише документи. Мама була надворі, втрачала свідомість, у всіх був шок та паніка. – каже Софія.

Пожежна машина їхала годину і 40 хвилин. За цей час від будинку залишилися одні стіни.

— Коли ми з чоловіком приїхали, люди вже вивозили сміття зі згарища. Усе майно та речі, усе, що збирали та купували стільки років - стало сміттям за той час.

наслідки пожежі

Наталя та Микола 24 роки працювали на цей будинок. Перед Новим 2020 роком був повністю закінчений ремонт та зроблена кухня.

Трішки далі від будинку була і є літня кухня, там зараз і проживають Наталя з Миколою.

Усі члени родини благають про допомогу небайдужих. Матеріали потрохи вже закуповують, аби поновити хоча б дах. Але цього дуже мало. Допоможемо сім’ї разом!

Карта Приват Банк 5168 7573 5995 8644 Цимбал Софія Миколаївна (донька)

  

 

 

Коментарі (3)
  • NY

    "За словами дівчини, батьки дзвонили у пожежну службу смт Ситківці – вона відмовилася їхати, через те що сільська рада не заключила з ними договір."
    Це все що потрібно знати про Україну...
  • Nom

    "... смт Ситківці – вона відмовилася їхати, через те що сільська рада не заключила з ними договір...." - ?! Это как? А если бы пострадали люди какую отмазку придумали бы? Ондим словом - СВОЛОЧИ!!!! по другому никак
  • Олександр Шевченко

    Ще б в травні виклали цю статтю...👎
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up