Черговий гумвантаж: у Вінниці провели акцію «Книги українською — для Балаклії»

Черговий гумвантаж: у Вінниці провели акцію «Книги українською — для Балаклії»
  • У Вінниці провели акцію на підтримку деокупованого міста Балаклія, до якої доєднались школярі та вчителі громади.

Незабаром планується чергова передача гуманітарної допомоги від Вінниці до Харківської області, повідомляють у Вінницькій міській раді. Школярі міста долучились до формування вантажу та зібрали художню літературу, підручники, журнали, часописи тощо.

Спільними зусиллями міські школи зібрали 30 коробок з українськими книгами.

«Бензин, баки з водою, медикаменти, одяг, продукти – це безпосередньо дуже важливо для людей, які проживають в деокупованому місті, яке сильно постраждало від російських загарбників, але хочеться й аби місцеві не забували про нашу ідентичність, бо мова має значення. Україна зараз демонструє всьому світу свою незламність та силу, отож і люди, які проживають на її території, повинні не цуратись рідної мови. Акція має на меті підвищення рівня національної ідентичності українців», — зазначила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Відео дня

Довідка

З жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для Балаклії в рамках проєкту «Разом!», який заснував «Культурний десант» на чолі зі співаком Колею Сергою.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій «Шахіна», «Гармонія», «Піч», «Подільська громада» та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн.

9 грудня до Балаклії від вінничан поїхав черговий гуманітарний вантаж.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Коментарі

keyboard_arrow_up