Таємне життя парку Дружби народів: як «спорткомплекс» розібрали на городи

Таємне життя парку Дружби народів: як «спорткомплекс» розібрали на городи

Шість с половиною гектарів території парку Дружби народів знаходиться під незаконними городами. Вінничани пообгороджували самовільні наділи плетнями і вже не перший рік займаються городництвом. Працівники парку розповідають, що обговорення по цій території були, але все «заглохло» років 5-7 тому.

— Земля державна, але поки нас не виганяють, то працюємо, — розповідає жінка, яка порається на городі в парку Дружби народів.

Її самовільно захоплена ділянка, огороджена плетеним парканом та обсаджена деревами. Є хвіртка і грядки. Жінка збирає опале листя в парку і несе його на плечах вкривати на зиму грядки.

Відео дня

Таких городів на території парку багато. Більшість з них теж огороджені та перекопані на зиму.

Згідно з кадастровою картою ця територія, разом з Вишенським озером, належить парку Дружби народів. Вона складає трохи понад 52 гектарів. Городи в парку без проблем проглядаються на гугл картах і займають трохи більш як 12 % парку — 6,5 гектарів.

Ми планували розпитати про парк завідуючого Сергія Кожухівського, але не застали його на робочому місці. Працівники розповіли, що він зараз у відпусті. Але запевнили, що дирекція про стихійне городництво знає, але поки нікого не чіпає.

— Десь років 5- 7 тому проходили обговорення і на цьому місці мав бути цілий спортивний комплекс, навіть проект вже був, — розповідає працівник парку Дружби народів, майстер Володимир Марінов. — На тому місці планували стадіон. Говорили навіть про аквапарк, щоб якось залучити цю територію. Але ніяких конкретних рішень поки немає.

За словами майстра, під час обговорення навіть проводили соціологічне опитування мешканців прилеглих територій. Запитували, що вони хотіли  б тут бачити. Серед варіантів був не лише аквапарк, але й парк динозаврів.

— Ми поки там нічого не чіпаємо, бо не вистачає ні фінансів, ні сил, — каже Володимир Марінов. — Намагаємось облагородити «обжиту» частину парку. Помаленьку своїми силами рухаємось в ту сторону, але ще не дійшли, але думає, що дійдемо. Але, як воно там має пустувати і заростати, то нехай люди експериментують з вирощуванням. Хоча, я не знаю, яка там з цього користь, бо там прохідний двір. Може зайти будь-хто і вирвати. Це якісь фанати сільського господарства. Вони знають, що то не їх.

Парк Дружби народів закладений у Вінниці у 1972 році на честь 50-річчя створення СРСР. За словами Володимира Марінова, зараз його обслуговують вісім двірників.

Поряд із закинутою частиною парку знаходиться захаращена територія за податковою. На цій частині городів немає. Сюди приходять тренуватись стріляти по пляшках. Кілька днів тому цю територію огородили від дороги.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Ден Ден

    Прикольна территория для бывшего кладбища! Никто никогда не нажрется , Варя... :( не хожу из принципа, погулять по кладбищу можна и на луке
  • NY

    Вспомните мои слова... Скоро территория площадью 2.7 Га, которая находится за налоговой будет застроена очередным ТЦ.

    Sonehco reply NY

    там вже щось будують

    огородили парканом...
  • Alinka Moskovets

    ну лучше чем вырубать и понастроить маркетов всяких
  • Варвара Кутузова

    Когда вы уже все нажретесь?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up