Фурман, Щербаківська і компанія "накатали" заяву у Генпрокуратуру на Гройсмана

Фурман, Щербаківська і компанія  "накатали" заяву у Генпрокуратуру на Гройсмана
Допоки новоспечений віце–прем’єр–міністр України з питань регіональної політики Володимир Гройсман збирається ініціювати перевірку європейськими партнерами усіх програм Мінрегіонрозвитку, після чого всі матеріали мають бути направлені до правоохоронних органів, Генеральна прокуратура України уже два тижні вивчає результати «аудиту» Народної Ради Вінницької області.

Заяву «про вчинення кримінального правопорушення головою вінницької міської ради Гройсманом» до Генпрокуратури підписали п’ять місцевих політиків та громадських діячів.

У самій міськраді в усіх висловлених претензіях не бачать навіть натяку на справедливість звинувачень. Заступник міського голови, юрист Володимир Слишинський каже, що йому важко коментувати нісенітниці: 

- Кожен абзац цього звернення, починаючи з першого по останній - це абсолютний «брєд», і в результаті виходить ціла купа «брєда», - вважає Володимир Іванович, - а втім, прокуратура вивчає і дасть свою оцінку. 

Відео дня
> Один із підписантів заяви в генеральну прокуратуру голова обласної організації ВО «Батьківщина»  Людмила Щербаківська переконує, що до написаного можна ще чимало чого додати, але:

- Генеральна прокуратура нехай розбереться і вивчить поки що те, про що йдеться у заяві, - каже Людмила Михайлівна, - там чимало фактів, яким необхідно дати належну оцінку. Влада змінилась, тому ми хочемо реальних  змін, щоб усе було по закону, а не як раніше: шляхом домовленостей – передомовленостей та різних фальсифікацій,  - стверджує лідер обласного осередку «Батьківщини».

Скажімо, останнім часом знову досить активно звучать звинувачення у  корупції житлово-комунальної сфери. От де необхідні не лише детальні й тотальні перевірки, а й контроль спостерігачів з Майдану. 

Згадане звернення до Генпрокуратури також підписав і голова обласного осередку ВО «Свобода» Олексій Фурман. Як відомо, нещодавно він прийняв присягу депутата Верховної ради, на місце одного з вибулих на керівну посаду соратників по партії. Цікаво, що Генеральну прокуратуру України  очолює свободівець. І в підпорядкуванні Володимира Гройсмана є також член ВО «Свобода» - це міністр екології. Цікава комбінація складається. 

Але, якщо абстрагуватись від усіх заяв, то, напевне, можна зробити припущення, що окрім того, що нова влада оголосила тотальну боротьбу з корупцією і, треба сподіватись, все-таки хоче привнести нові цивілізаційні  норми в систему влади в Україні, є ще інші причини. Це лише лісосмуга, а  за деревами проглядається ліс. І в ньому почалась партизанська робота по виборах президента. Партизанщина тому, що про намір балотуватись на пост президента офіційно заявили далеко не всі претенденти. І гіпотетичних кандидатів на найвищий пост держави ми вираховуємо за певними заявами, кроками й, загалом, вторинними ознаками. Що стосується Вінниччини, то  окрім основних проблем і бід, що їх переживає вся країна, ми опинились ще й в епіцентрі додаткових буревіїв. І про те, що буде протистояння між двома можливими кандидатами на президентський пост Тимошенко та Порошенко, особливо це проглядатиметься на території нашої області, говорять не лише місцеві, а й столичні політологи. Адже, як відомо, Вінниччина в останні роки вважалась вотчиною Юлії Тимошенко, але й Петро Порошенко має тут колосальний вплив.

І, якщо повернутись, до скандальної заяви в Генпрокуратуру, то зазначимо: аналітики неодноразово припускали, що Гройсман на посаді віце-прем’єр-міністра – це квота Порошенка.

Отже, давній постулат: кадри вирішують усе – в дії. Наскільки можна очікувати серйозних змін у країні, якщо все відбудеться лише фасадним оновленням влади? Усвідомлюючи це, активісти-революціонери припускають, що боротьба за зміни політичного ландшафту може або набути нової конфігурації (тобто Майдан-3), або затягнутись у продовженні витягування на поверхню «гріхів», аби зробити справжню чистку кадровій нерозбірливості вже нової влади.

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (93)
  • Anonymous

    Научусь, когда ты срать научишься на место, собачулька!
  • Anonymous

    В цивилизованных странах у людей есть работа. У нас на базарах вынуждены торговать люди с высшим образованием. Это позор! Наш мэр в некотором смысле должен сказать спасибо "базару Юность", который многие годы не побоюсь этого выражения "кормил его семью". А как только наш Гройссман построил на месте базара известный ТЦ - всем рынкам в г. Винница вдруг был объявлен БОЙ. Я против рынков, но давайте пытаться анализировать события. По сравнению с 44м Винница ой как преобразилась. Но давайте не будем уподобляться голодной собаке, которая бросается на обглоданную кость, милостиво брошенную чиновниками.
  • Anonymous

    ВРАНЬЕ, ВРАНЬЕ!!! Все вспомнили, и маршрутки, это так ужасно, что стал работать муниципальный транспорт, что уменьшилось количество камикадзе на маршрутках, очистился город от этой дребезжащей рухляди. Вы бы еще вспомнили, что он базары убрал, уличную торговлю упорядочил, город очистил - ужас, что натворил! Как хорошо было жить в говне, в грязи. Как было хорошо воровать, а теперь все открыто, все доступно, вежливо, чисто. И сразу, - "Лелик усё пропало" Этих бездарей Щербаковскую, Фурмана, Малиновского на доску позора города, с громким воззванием "Они мешают нам жить!!!"
  • Anonymous

    Шановні Щербаківська і Фурман. Спішу вас повідомити, що Гройсман не міг посилати швидку медичну допомогу у Київ. Тому що швидка підпорядковується Обласній раді і губернатору. Слідкуйте за подіями і не висмоктуйте с пальця .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up