Чи стало менше корупції? Що про це кажуть вінницькі чиновники

Чи стало менше корупції? Що про це кажуть вінницькі чиновники
Корупції у державних структурах за останніх півроку не поменшало, а в деяких випадках ситуація з хабарництвом навіть погіршилася. Так вважають українські бізнесмени. RIA запитала вінницьких очільників державних структур, що вони думають про корупцію в їхніх відомствах і як планують її побороти

В топ-трійку найбільш корумпованих державних структур, на думку українських підприємців, увійшли податкова, міліція та агентство земельних ресурсів. У цих закладах, згідно з рейтингом корумпованості, корупція за останніх півроку залишилася незмінною. На останніх місцях - заклади охорони здоров’я та міськвиконкоми. Такий антирейтинг склали громадська організація Transparency International Україна, GFK Україна, аудиторська фірма PricewaterhouseCoopers Україна та ПриватБанк.

 

У лютому-березні цього року українські громадські організації разом з ПриватБанком провели анонімне соціологічне опитування серед керівників підприємств України - чи вважають вони, що корупції у державних структурах стало менше? Більша половина опитаних - 57,2% - вважає, що ситуація з корупцією за останні півроку залишилася незмінною. Ще 27,7% відповіли, що ситуація погіршилася. І лише 15% опитаних вважає, що корупції у державних структурах стало менше.

Відео дня

Найбільш корумпованими, згідно з таким рейтингом є українська податкова, міліція, агентство земельних ресурсів та Державтоінспекція. Суди при цьому посіли одне з останніх, 10-е місце, а найменше корупції, вважають бізнесмени, у медичних закладах та міськвиконкомах.

На кого скаржаться у Вінниці

Анатолій Банах, голова Люстраційного комітету Вінниччини, розповів, на корупцію у яких державних структурах найчастіше скаржаться вінничани:

- Найбільше вінничани звертаються до нас із скаргами на працівників правоохоронних органів та судів, - каже Анатолій. - І якщо з міліціонерами у нас налагоджена співпраця, то про судівську сферу таке важко сказати. Люстрація суддів, так і не розпочавшись, уже пригальмовує.

Пан Банах також каже, що минулого літа представники Люстраційного комітету  провели громадські обговорення претендентів на посади головних лікарів вінницьких медичних закладів. Але не все тоді, за словами Анатолія, вдалося зробити об’єктивно.

Проте за "сприяння" вінницьких люстраторів, каже Анатолій, звільнили попереднього керівника Вінницької митниці. Представники того ж Люстраційного комітету разом з громадськими активістами ініціювали і перенесення виборів ректора Вінницького аграрного університету:

- Ми не вихваляємося кількістю облитих зеленкою чи запханих у смітники чиновників. Це не наша тактика. Хоча як метод психологічного впливу смітники, часник та віники ми використовували...

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Агенство земельних ресурсів, прокуратура, санітарно-епідеміологічна служба, пожежна служба, ви поддивіться як начальство з перерахованого морозиться, то у відрядженні, то слухавки не беруть, то на нарадах постійно, всі рєзко зайняті стали, всі в роботі. Висновок який? Щось не чисто, є що приховувати начальству, і корупція процвітає.
  • Анонім

    ЦЭ перемога!!
  • Юнона Авлова.

    Зменшилась корупція? Та вона вже вагітна та корупція!
  • zerro

    корупция кончилась
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up