Збираємо домашню аптечку. Як змінилися ціни на ліки?

Збираємо домашню аптечку. Як змінилися ціни на ліки?
  • Матеріал про вмісту аптечки, яка повинна бути вдома у кожного вінничанина, журналісти RIA робили протягом трьох років, з 2017-го..
  • Ми знову перевірили популярні аптеки міста і дізналися вартість цієї аптечки.
  • Ліки подорожчали. Питання, на скільки?

Журналісти RIA попросили лікарів визначити стандартний набір медикаментів першої необхідності. Щоб залежно від віку членів сім'ї, кожен зміг підібрати оптимальний варіант і аптеки, в яких вигідно зробити ці покупки. Ті ж аптеки міста, ті ж препарати. Курс іноземних валют, цінова політика постачальників і окремих компаній-виробників ліків призвело до того, що ціни на ліки "качає". Тому вартість, на перший погляд, одного і того ж препарату в аптеках відрізняється. Основна причина – різна ціна закупівлі в різні періоди. Навіть в аптеках однієї мережі сьогодні не завжди бувають однаковими ціни.

На деякі ціни приємно здивували, на деякі - очікувано підвищилися. Варто відзначити, що ми обирали найдешевші аналоги та мінімальні дозування.

Відео дня

Що повинно бути в домашній аптечці і чому 

1. Перев'язувальний матеріал:  Вата. Бинт. Марлеві серветки. Пластир. Еластичний бинт. Рукавички. Жгут. Також мати вдома пару шприців різного об'єму і спиртові серветки. 

2. Медичні прилади: Термометр (краще ртутний) і тонометр (краще механічний), вони повинні бути навіть у найздоровіших людей. 

3. Знеболюючі та жарознижувальні засоби: Парацетамол, ібупрофен, німесулід відносяться до нестероїдних протизапальних засобів. В аптечку потрібно скласти всі три препарати. Вони відрізняються часом дії, протизапальну активність. Практика показує, що якщо температура не падає від парацетамолу, то допомагає ібупрофен; якщо не впорався ібупрофен, врятує німесулід. В якості засобів від головного і зубного болю препарати допомагають по-різному, залежно від індивідуальної переносимості. Важливо не захоплюватися і не вживати всі ліки з проміжком в півгодини, а відповідно до інструкцій в інструкції і дозування. Якщо в сім'ї є діти, то мати дитячі форми препаратів у вигляді сиропів або ректальних свічок. 

4. Спазмолітики: Різкий напад ниючого болю може бути симптомом спазму гладкої мускулатури. Страждають найчастіше голова (при напрузі судин) і живіт (при спазмі органів черевної порожнини). Один з найбільш безпечних препаратів, які допомагають в цьому випадку, - дротаверин (нош-па), також можна мати Ріабал або спазмалгон. 

5. Антисептики: Для обробки ран - перекис водню, хлоргексидин, мірамістин. 

6. Ранозагоювальні препарати: Пантенол повинен будинки бути в формі спрею від опіків. Пантенол або солкосерил, рятувальник у формі мазей і гелів впораються з дрібними побутовими травмами, порізами, подряпинами. Ще краще, якщо в складі пантенол поєднується з антисептиком, тим же хлоргексидином. 

7. Набір ліків «від застуди»: Симптоматичні препарати від симптомів застуди - Фармацитрон, терафлю, фервекс. Судинозвужувальні краплі в ніс з Оксиметазолін (Нокспрей), ксилометазоліну (отривин). Засоби від болю в горлі з антисептиками: Трахісан, декатилен, стрепсилс, у вигляді спреїв Гівалекс, Тантум Верде, гексаспрей.

8. Антигістамінні препарати (протиалергічні): Препарати на основі дезлоратадина (еріус), левоцітерезіна (алерзін). Дексаметазон або супрастин в ампулах на випадок анафілактичного шоку. 

9. Сорбенти: Ентеросгель, сорбекс, атоксил. 

10. Препарати від запору: Засоби на основі лактулози (дуфалак), пикосульфата натрію (гуталакс). 

11 Препарати антидиарейні: Імодіум, смекта, хілак форте, при кишкових інфекціях - нифуроксазид.

12. Засоби для поліпшення травлення: Креон, мезим, фестал. 

12. Засоби для пероральної регідратації: Регидрон, при отруєннях, проносі, блювоті або при дуже високій температурі організму потрібне відновлення водно-сольового балансу. 

13. Ліки для гіпертоніків: Каптоприл - це препарат, який можна давати хворому, в разі гіпертонічного кризу до приїзду швидкої допомоги або краплі фармадипін. 

14. Заспокійливі - валеріана, гліцисед. 

15. Мазі при ударах і розтягненнях з гепарином (долобене), бодяга. 

16. Трави ромашка, календула, шавлія.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Антонюк

    третина ліків без доведеної ефективності, третина взагалі херота
    додайте туда ще подорожнику та листя капусти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up