З електронним направленням та тестом на COVID-19: як вінничани зможуть відвідувати лікарні

З електронним направленням та тестом на COVID-19: як вінничани зможуть відвідувати лікарні
  • З 11 травня дві державні лікарні Вінниці вийдуть з карантину. 
  • Днями Вінницька обласна дитяча лікарня частково відновлює консультації.
  • Подільський регіональний центр онкології знову проводитиме планові операції.
  • Які умови пацієнтам поставила Національна служба здоров’я України, читайте у публікації.

З вівторка, 12 травня, Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня частково відновлює планові консультації та операції пацієнтів. Але це не означає, що ви з дитиною можете просто прийти в медзаклад і постукати в двері лікарю. Консультація надаватиметься за таких умов:

  • спочатку слід записатися через сайт дитячої лікарні;взяти електронне направлення сімейного лікаря (паперове направлення недійсне);
  • дитині та особі, яка її супроводжує (супровід пацієнта на прийом тільки однією особою), пройти тест на COVID-19, методом ПЛР (дійсний протягом трьох днів). 
  • Якщо тест покаже негативний результат — аж тоді в масках і рукавичках приходьте на консультацію в дитячу обласну.

Головний лікар медзакладу Василь Паненко розповів, що електронне направлення — вимога Національної служби здоров’я України. 

— Сімейний лікар формує направлення у медичній інформаційній системі і перенаправляє його у наш заклад. Визначається дата і час консультації, і пацієнт звертається безпосередньо у кабінет спеціаліста без черг у реєстратурі, — уточнив Паненко.

Відео дня

Стосовно ПЛР-тесту. Його, за необхідності вам зможе зробити сімейний лікар. Також пробу можна здійснити у приватних медзакладах (біля 2 тис. грн).

— Якщо у дитини важке захворювання, або є температура і вона потребує консультації в Дитячій обласній, ми без проблем зробимо тест їй і одному із батьків, який супроводжуватиме в лікарню,— розповідає лікар сімейної медицини Юрій Тарануха. — Експрес і ПЛР-тести є у наявності. Так само ми робимо тести і хворим перед операцією в онкоцентрі. Процедура для таких пацієнтів безкоштовна.

Як ви вже зрозуміли, Подільський регіональний центр онкології теж виходить з карантину. Тут відновлюють проведення планових операцій. Нагадаємо, що 30 березня через виявлення випадків захворювання на COVID-19 серед їхніх працівників, центр закрили на карантин. 

— До пандемії тут робили від 30 до 50 операцій щодня,— розповів головний лікар закладу Володимир Шамрай. — Під час карантину планові операції не проводили протягом місяця, хіміотерапію робили. Онкохворих, яким потрібна була невідкладна допомога, направляли в лікарню швидкої медичної допомоги та в обласну лікарню ім. Пирогова.

Відтепер, згідно з вимогами, пацієнти, яким проводять планові операції, теж повинні мати електронне направлення від сімейного лікаря та результати тесту на COVID-19. 

— В онкоцентрі, — каже Шамрай,— безкоштовно його робитимуть не всім. Лише малозабезпеченим пацієнтам, які не мають змоги пройти обстеження. 

Стосовно вимоги Національної служби здоров’я України — електронного направлення. Його хворому, за необхідності, виписує сімейний або лікуючий лікар. Направлення потрібне пацієнту для того, аби отримати безоплатні медичні послуги, які йому гарантує Програма медичних гарантій, що діє уже понад місяць. Завдяки цьому пацієнт може вільно обирати медичний заклад, в якому хоче лікуватися, незалежно від місця реєстрації.
 

Читайте також:

Вінниця з 11 травня: які послуги будуть доступними після послаблення карантину? 

Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Людмила Иванишина

    Очередной бизнес
  • Людмила Иванишина

    Подлость за подлостью, надоели
  • Галина Сапожник

    РЕКЛАМА!
  • Виктория Домбровская

    Скільки дійсно хворих людей загубили!!!Дуже шкода .що політичні інтриги відігралися на житті простих людей!!!Хто за це буде відповідати???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up