Як українці ставляться до вакцинації від COVID-19. Результати опитування

Як українці ставляться до вакцинації від COVID-19. Результати опитування
  • Міністерство охорони здоров'я опублікувало результати опитування українців щодо вакцинації від коронавірусу. Більшість готова отримати щеплення, але за певних умов.
  • А ви вакцинувалися? Пройдіть наше онлайн опитування наприкінці цього матеріалу. 

42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитись за певних умов. Про це розповідає Міністерство охорони здоров'я України.

— Найбільше мотивує охочих щепитись те, що вакцинація може запобігти коронавірусній хворобі чи ускладненням від неї і що вони не заразять інших людей. Це дійсно так, адже вакциновані люди у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації з COVID-19, ніж нещеплені, — йдеться у повідомленні. — Загалом, 60% усіх українців позитивно ставляться до вакцинації від COVID-19 і 62% погоджуються, що необхідно робити щеплення від COVID-19.

Відео дня

Також МОЗ з'ясувало, чому дехто досі сумнівається? Серед основних причин — недооцінка ризиків COVID-19, міфи про щеплення та небажання повторно вакцинуватися, якщо в цьому буде необхідність.

— Серед тих, хто ще не вакцинувався і не бажає цього робити, більшість не довіряють вакцинам, вважають, що вакцинація несе більше ризиків, аніж сам COVID-19 та не хочуть переживати реакцію на вакцини, — зазначають у МОЗ. — А майже чверть вважають, що мають медичні протипоказання до вакцинації від COVID-19, хоч насправді абсолютні протипоказання можуть мати менше одного відсотка людей. Ті, хто не хочуть вакцинуватись, не вважають пандемію серйозною загрозою чи COVID-19 такою хворобою, від якої потрібно щепитися взагалі.

Важливою у процесі вакцинації є роль сімейного лікаря. 87% щеплених українців сказали, що прислухались до поради лікаря щодо вакцинації. З тих, хто ще не вакцинувались, 77% дослухались би до поради лікаря вакцинуватись. 

Понад половина з тих, хто не хоче вакцинуватись, не довірилися б пораді лікаря з цього приводу, 48% не обговорювали питання щеплення з медиком, а 6% — лікар не рекомендував щепитись. 

Дане опитування проводили у вересні-жовтні 2021 року.

Зазначимо, що у Вінницькій області вакцинувалися понад 397 тисяч людей.

У Вінниці повний курс щеплень вже пройшли 80 042 містянина, це — 26,7 % від дорослого населення громади. Першою дозою антиковідних вакцин імунізувались 105 269 людей. Упродовж вихідних у Вінницькій міській територіальній громаді щепились 2034 людини.

Сьогодні, 3 листопада, нагадаємо, у Вінниці проходить мітинг «антивакцинаторів». Протестувальники закликають відмовитись від примусових щеплень. Деталі у матеріалі: Без дистанції та масок. У Вінниці проходить акція протесту «антивакцинаторів»

Опитування

Ви вакцинувалися від коронавірусу?

 

Читайте також:

В області 23 смерті від корони та 633 нових хворих за добу. Дані по захворюваності

Більше нових випадків та смертей, ніж вчора. Ковід ситуація по регіонах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ruslan Fawkes

    Кому война кому мать родна
  • Читач88

    я сам вакцинировался - а моя жена - "в штыки"- категорически не хочет вакцинироваться.....  Каждый должен выбирать сам....
  • Irina Mordvinzeva

    Кожен з нас вибрав різні вакцини – Coronavac, Pfizer, Moderna. Різні сорки повторної вакцинації.
  • Irina Mordvinzeva

    я вакцинувалася і зі мною батьки та близькі друзі

keyboard_arrow_up