Вінниця не готова до подальшого послаблення карантину

Вінниця не готова до подальшого послаблення карантину
  • У Вінниці за минулий тиждень у 61 людини підтвердили коронавірус
  • Захворюваність на COVID-19 у Вінниці перевищує середньоукраїнський показник в 2,6 рази.
  • Вінничанам радять дотримуватись карантину.

Станом на 6 липня у Вінниці лабораторно підтвердили 1124 випадків інфікування коронавірусом.

— В реанімаційному відділенні МКЛ №1 перебуває п’ятеро хворих на коронавірусну інфекцію, один з яких – на ШВЛ, Продовжує хворіти 298 пацієнтів, 46 осіб (або 15 %) перебуває на стаціонарному лікуванні. 252 особи лікується амбулаторно під спостереженням сімейних лікарів, — розповідають у прес-службі Вінницької міської ради. — Після 11 червня, коли був зареєстрований різкий підйом захворюваності, (57 лабораторно підтверджених випадків за добу) ситуація дещо стабілізувалась. В середньому протягом минулого тижня кількість нових випадків інфікування за добу складає 6 – 7.

 

Відео дня

Вінниця не готова до подальшого послаблення карантину

На сьогодні, за інформацією відомства, два з чотирьох визначених урядом критеріїв перевищують нормативні показники.

— Хоч захворюваність на COVID-19 в порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 22%, для подальшої стабілізації ситуації необхідно чітко дотримуватись всіх рекомендацій щодо профілактики захворювання та карантинних обмежень, — зазначають у мерії.

Продовжується активна робота з контактними хворими та пацієнтами з підозрою на захворювання.

На сьогодні під контролем сімейних лікарів перебувають 686 осіб. З них 13 – це ті громадяни, які повернулися з країн зі спалахом COVID-19. 435 осіб – це члени сімей та контактні громадяни. Загалом за весь період зняті з обліку після проходження самоізоляції та не захворіли 2276 осіб: 638 прибувших і 1638 контактних. 

Тестування на коронавірус методом ПЛР здійснюється у Вінницькому обласному лабораторному центрі. В місті працює 16 мобільних бригад у п’яти ЦПМСД міста. З 3 квітня вони здійснили 7 557 виїздів і відібрали 15 072 зразки для ПЛР-тестів.

Крім того, налагоджено тестування методом ІФА для всіх вінничан у Вінницькому міському лікувально- діагностичному центрі, та для хворих – в МКЛ №1.

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 6 липня: в Україні + 543 за добу. Скільки у нашій області?

У цей день долар став національною валютою США. Історія, заборони і прикмети 6 липня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анна Матвиенко

    Аналогично.!
  • Ольга Петренко

    У нас болеют родственники,им даже тест делать отказались в больнице,делали за 1600 грн.в частной,положительный.Послали нас как контактных лиц делать тест,это такое издевательство что не передать словами,но бесплатно.Более 40 человек друг у друга на голове в дверях поликлиники где ходят все на прием и т.д.больные кашляют,с температурой,на повторные,больше часа все пролазят через эту толпу к врачам и регистратуру,кошмар.Так теперь уже 5 дней невозможно даже выяснить результат нигде.Вот так специально зараза и распространяется.Мы в шоке от увиденного и от отношения к людям.
  • Ігор Поліщук

    Одні пишуть що аналізи на КОВІД коштують 1500 грн,інші що коли підозра то безкоштовно.Цікаво яка реально їх вартість коли людина дійсно захворіла???

    Ольга Петренко reply Ігор Поліщук

    Реально сдали темт 5 дней назад и нигде не можем добиться результатов.
  • Светлана Ролинская

    Есть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up