Вінницькі хірурги провели складну операцію з видалення частини печінки у 82-річної жінки зі Львова

Вінницькі хірурги провели складну операцію з видалення частини печінки у 82-річної жінки зі Львова
Фото ілюстративне

 

  • Лікарі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова успішно провели складну операцію 82-річній пацієнтці.
  • В Україні всього близько десять пацієнтів, яким в такому поважному віці була проведена операція на печінці.

 

Марії Тимофіївні 82 роки, до Вінницької «Пироговки» приїхала разом з дочкою зі Львова.

Під час обстеження у жінки  було виявлене новоутворення в печінці. Постало питання пошуку спеціалістів та медичного закладу, де б змогли кваліфіковано провести оперативне втручання в такому поважному віці, забезпечити якісний анестезіологічний супровід та післяопераційний догляд. Тому вирішили приїхати до Вінницької обласної лікарні ім. М.І.Пирогова. І своїм вибором дуже задоволені.

Відео дня

Випадок Марії Тимофіївни свого роду унікальний: в Україні всього близько десять пацієнтів, яким в такому поважному віці була проведена операція на печінці.

Команда фахівців лікарні ім. М.І.Пирогова на чолі з Олегом Васильєвим успішно провели високотехнологічну анатомічну резекцію сьомого сегменту печінки (видалення цілого сегменту печінки з резекцією правої печінкової вени).

Така операція є технологічно складною, адже видаляється велика частина печінки і при цьому потрібно зберегти судини печінки та важливі магістральні судини організму і жовчні протоки.

Хірурги «Пироговки» вкотре довели, що здатні впоратися з будь-якими складними клінічними ситуаціями і викликами.

Не дивлячись на технологічну складність подібних операції (хірургічного лікування, анестезіологічного та післяопераційного супроводу), операція пройшла добре та без ускладнень.

На сьому добу після операції Марія Тимофіївна в гарному самопочутті та зі словами вдячності кожному, хто був залучений в процес її лікування, виписана зі стаціонару додому.

 

Читайте також:

У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів

Хірурги «Пироговки» успішно провели лапароскопічну операцію з видалення пухлини шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up