Вінничани з інвалідністю отримали свідоцтва операторів комп’ютерного набору

Вінничани з інвалідністю отримали свідоцтва операторів комп’ютерного набору
  • У Вінниці 26 липня пройшов урочистий випуск слухачів курсів операторів комп’ютерного набору серед людей з інвалідністю, а також концерт із цієї нагоди.
  • Свідоцтва державного зразка отримали не лише вінничани, але й вимушені переселенці та мешканці інших регіонів.

Протягом 5,5 місяців вони опановували комп’ютер і навчалися набору текстів в центрі комплексної реабілітації для осіб для інвалідністю «Поділля». Серед випускників були люди із вадами опорно-рухового апарату та зору.

31-річна Ольга Гурська є членом місцевої  організації Українського товариства сліпих. Молода жінка отримала диплом оператора комп’ютерного набору та водночас взяла в концерті. Зокрема, виконала веселу композицію «Посміхалася». Ольга Гурська каже, що бере участь у художній самодіяльності вже понад два роки.

Відео дня

— Після іспиту отримала свідоцтво оператора комп’ютерного набору. Можу вільно набирати текст. Буду шукати роботу за цим фахом або  фізіотерапевтом. Адже маю й такий диплом, — сказала вона.

Ольга Гурська каже, що під час набору тексту не користується «мишкою», а лише клавіатурою, навушниками і «озвучкою». Тобто людина з вадами слуху чує кожну літеру, яку набирає на комп’ютері.

Начальник відділення соціально-психологічної реабілітації центрі комплексної реабілітації «Поділля» Ганна Бевз сказала, що курси операторів комп’ютерного набору складалися із теоретичної і практичної частини та виробничого навчання.

— Серед випускників були представники не лише Вінниччини, але й Харкова та західних регіонів. Вони мешкали в нашому гуртожитку, тут же і харчувалися. Випускаємо операторів комп’ютерного набору кожні 5,5 місяців. Можемо навчати дві групи паралельно, — розповіла Ганна Бевз.

Після вручення свідоцтв про освіту розпочався урочистий концерт «Пісенний дивертисмент». Його влаштував творчій колектив вінницького підприємству незрячих і обласного центру культури «Щедрик» на чолі із Наталею Слюсарчук.

Авторські пісні представив незрячий репер Олексій Скрипаченко (на військову тему і лірична). Звучали вірші незрячої поетеси з Козятинщини Людмили Дворніцької, а також українські народні пісні і сучасні естрадні композиції.          

У концерті також взяли участь троє випускників центру комплексної реабілітації для осіб для інвалідністю «Поділля». Зокрема, із Донецької області, Луцьку і Вінниці.


Читайте також:

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

На Вінниччині відзначили 90-річчя утворення Українського товариства сліпих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up