Українські COVID-сертифікати визнали ще шість країн світу

Українські COVID-сертифікати визнали ще шість країн світу
  • Ліван, Чорногорія, Тайвань, Уругвай, Туніс і Таїланд визнали українські COVID-сертифікати.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Під час перетину кордону з цими країнами українські подорожувальники можуть використовувати цифровий COVID-сертифікат, отриманий в «Дії». Це стосується тих, хто вакцинувався від коронавірусної хвороби або нещодавно одужав.

На сьогодні до складу Довірчої мережі е-здоров'я ЄС входить 60 країн світу. Повний перелік країн-учасниць мережі можна знайти ТУТ.

Відео дня

У 2022 році планується, що склад цифрової мережі розшириться до 80 країн-учасниць.

COVID-сертифікат — це документ у Дії, який підтверджує статус вакцинованої особи. Сертифікат можна буде отримати в декілька кліків. В оновленій версії застосунку потрібно натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» і натиснути «Отримати сертифікат». Далі Дія.Підписом необхідно підписати запит на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до Дії. 

Щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні, рекомендуємо українським громадянам перевіряти перелік країн, в які можна потрапити за допомогою сертифікатів, та актуальний режим в’їзду та транзиту в різних державах світу на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ України

 

Читайте також:

Обласний Центр контролю хвороб МОЗ очолюватиме новопризначена директорка

У МОЗ роз'яснили, як продовжать COVID-сертифікати в «Дії»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Елена Кравченко

    Идите в Сильпо!там нормальное обслуживание людей.А в атб видимо считают людей за животных чтоб ходили в намордниках.Бойкот и заявы на открытие криминального дела про нарушение прав человека и дискриминацию.
  • Martin Libher

    Капец кто то пфайзер не признавал?
  • Олег Каськов

    Все, негайно збираюся до Уругваю!
    Чи краще до Тайваню?
  • Aleksandr Martunuyk

    Світ дебілів.

    Поширення вірусу в атб можливе лише коли є факт розрахунку на касі. Коли цього факту не має, вірус не діє і можна ходити без маски 😄

keyboard_arrow_up