Сучасні лазерні методи лікування глаукоми в «Подільському центрі зору» (Новини компаній)

Сучасні лазерні методи лікування глаукоми в «Подільському центрі зору» (Новини компаній)

Без лікування глаукома призводить до повної сліпоти. На щастя, на сьогоднішній день існує чимало методів, які використовують для боротьби з цим захворюванням. Розповідаємо про три найсучасніші техніки лазерного лікування, які використовують у Вінниці.

Впродовж багатьох років глаукома вважається одним з найбільш небезпечних очних захворювань. Її наслідками може бути як слабозорість, так і тотальна сліпота. На щастя, медицина стрімко розвивається і деякі медичні центри вже зараз мають можливість впроваджувати сучасні методи лікування. Наприклад, лазерну хірургію. І хоча, як метод, лазер в офтальмології використовують вже досить давно, сьогодні ми хочемо розказати лише про найновітніші його відгалуження, які вже запроваджені у «Подільському центрі зору».

Одним із таких методів є селективна транссклеральна циклофотокоагуляція, яка стала альтернативою хірургічному лікуванню глаукоми. Вона виконується на поверхні ока, без втручань всередину, що робить її безпечною і комфортною для пацієнтів. Під час проведення циклофотокоагуляції лазерний промінь взаємодіє з циліарним тілом ока, яке відповідає за вироблення вологи. Завдяки цьому рідини в оці стає менше і внутрішньоочний тиск понижується. Наразі таку процедуру в Україні можливо провести лише в кількох клініках, серед яких і «Подільський центр зору».

Іншим сучасним методом лікування глаукоми є класична діод-лазерна контактно-компресійна транссклеральна циклофотокоагуляція. Її використовують на тих стадіях глаукоми, коли всередині ока відбуваються незворотні зміни. Зазвичай на цьому етапі людина вже не бачить, але її око так сильно болить, що цей біль нічим не можливо зняти. Раніше, до винайдення цієї методики, такі випадки закінчувалися видаленням очного яблука, але, на щастя, все змінилося. Тепер завдяки безперервному лазерному випромінюванню можна інактивувати саме ту частину органу бачення, яка виділяє внутрішньоочну рідину. Після цього тиск всередині ока зменшується, а больовий синдром проходить, що дозволяє не лише суттєво полегшити життя, але й зберегти око, як орган.

Ще однією новітньою методикою, що її запровадили в «Подільському центрі зору» є селективна лазерна трабекулопластика, яка допомагає покращити відтік рідини через дренажну систему ока. Вона має найвищий профіль безпеки серед усіх лазерних процедур, які проводять при лікуванні глаукоми, а тому практично не викликає побічних ефектів. Механізм її дії полягає в направленні світлового променя на дренажний кут ока. При цьому лазер діє лише на клітини, які мають пігмент, а всі інші залишаються недоторканими. Така вибіркова дія дозволяє «прочистити» дренаж та унинути будь-якого термічного впливу на оточуючі тканини. Ця процедура добре себе зарекомендував на початкових стадіях глаукоми і як альтернатива медикаментозному лікуванню, що його пацієнти з цим захворюванням мають приймати пожиттєво.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up