Сьогодні розпочинають щеплення вакциною CoronaVac. Що відомо?

Сьогодні розпочинають щеплення вакциною CoronaVac. Що відомо?
  • Вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech пройшли лабораторний контроль в Міністерстві охорони здоров’я України.
  • 200 тисяч доз вже надійшли в регіональні склади зберігання вакцин, з них 5 600 доз вже у Вінницькій області.
  • Щеплення цією вакциною проти COVID-19 розпочинають сьогодні, 13 квітня.

Вакцина надійшла до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів. 

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

«Вакцина CoronaVac йде на маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають. Також будемо вакцинувати CoronaVac працівників, що проводитимуть зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році», — зазначив головний державний санітарний лікар, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Відео дня

Передусім вакциною CoronaVac (Sinovac) щеплять:

  • маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають;
  • освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році;
  • олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році;
  • співробітників патрульної поліції.

5600 доз вакцини CoronaVac на Вінниччині

Вчора, 12 квітня о 23.30, вакцина проти гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, «КОРОНОВАК Вакцина для профілактики вирощена з використанням клітин VERO), інактивована» надійшла на регіональний склад зберігання вакцин.

За словами голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, сьогодні у Вінниці очікують поставку шприців та коробок для утилізації вакцини.

— Вакцинацію проводитимуть медики 9 мобільних бригад, які пройшли навчання по роботі з вакциною CoronaVac, — зазначає Борзов. —  Сімейні лікарі протягом останніх тижнів зібрали списки людей для плануванн щеплень. Додатково можна записатись через реєстратуру Центру первинної допомоги та через сімейного лікаря.

У разі не використання вакцини, залишковими дозами вакцинуватимуть

  • освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році.

Вакцина надійшла в однодозних флаконах. Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

Нагадаємо, що Україна має контракт на поставку 1,9 млн доз вакцини від китайського виробника Sinovaс. Перша партія вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech надійшла в Україну 25 березня 2021 року. 

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19. Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті або у мобільному додатку «Дія».

Глобальна ініціатива COVAX, нагадаємо, повідомила Міністерству охорони здоров’я України про виділення додаткових 947 700 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які планують доставити в країну до кінця червня. Ще 117 тисяч доз вакцини від Pfizer-BioNTech в рамках цієї ж ініціативи Україна очікує вже найближчими тижнями.

Опитування

Яку вакцину ви вибираєте для щеплення?

 

Читайте також:

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID-19?

За добу госпіталізували майже три тисячі людей. Дані про COVID— 19 на 12 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Лагутін

    28 днів чи 14?
  • Жора

    хахаха и еще раз ха )))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up