Ситуація напружена. Все про ковід у Вінниці та симптоми «Омікрону»

Ситуація напружена. Все про ковід у Вінниці та симптоми «Омікрону»
  • Область та Вінниця встановили новий ковідний антирекорд. За минулу добу у місті — 649 інфікованих, в області — 1207.
  • Заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Світлана Стефанкова розповіла про ситуацію у ковідних лікарнях міста, кількість летальних випадків та зазначила, які симптоми нині має новий мутований вірус.

Рівень захворюваності на Covid-19 у Вінниці росте. Станом на 25 січня завантаженість ліжкового фонду лікарень міста, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус, складає 56,5%. Всі пацієнти на кисневій терапії. 

Реанімації трьох вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 50%, а стаціонари — на 56,5 %. З 490 кисневих точок задіяно 305. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 4120 вінничан. За останню добу померло троє містян, а від початку пандемії — 1103.

«Ситуація у Вінниці наразі контрольована, хоча і дуже напружена, адже з кожним днем зростає кількість хворих на Covid-19. Нині у «ковідних» лікарнях перебуває 287 вінничан. У МОЗ зазначають, що Україною шириться новий штам «Омікрон». Вірус швидко передається, уражає верхні дихальні шляхи, має симптоми звичайної застуди — гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ), — говорить заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Світлана Стефанкова. — «Омікрон» вражає людей різного віку, зокрема дітей. Щоб вберегтись від нього, слід дотримуватись правил особистої гігієни та карантинних вимог: не забувати носити маску, дотримуватись соціальної дистанції, мити руки та вакцинуватись».

Відео дня

Найчастіше, за словами Світлани Стефанкової, спостерігають такі симптоми у заражених «Омікроном»:

  • нежить (73%),
  • головний біль (67,5%),
  • втома (63,5),
  • чхання (60%),
  • біль у горлі (59,6%).

— Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який домінує в Україні. Тому додатково можуть спостерігатись: кашель (43,5%), хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата нюху та смаку (23,7%), — додає  Стефанкова.

 

 

Читайте також:

В Україні понад 19 тисяч нових випадків COVID. Яка ситуація на Вінниччині?

Рекордна кількість. На Вінниччині вчора виявили 1207 нових випадків COVID

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    У меня точно такие симптомы были три года назад когда я простудился!

    Моня Плєшивий reply Ols Kat

    Я думал, что ты девочка и звать тебя Оля, или Катя.... :)

keyboard_arrow_up