Штам Дельта наступає. У Вінниці розгорнули додаткові ліжка для COVID-19

Штам Дельта наступає. У Вінниці розгорнули додаткові ліжка для COVID-19
  • За минулу добу на Вінниччині померли 17 людей від коронавірусу.
  • Наразі ковідні лікарні Вінниці заповнені на 65,4%. В них лікують 356 пацієнтів. 
  • Від 23 жовтня Вінницька міська клінічна лікарня №3 знову приймає хворих на Covid-19.

На сьогодні міська клінічна лікарня №1 завантажена на 69%, а  Вінницька багатопрофільна лікарня — на 89%. Про це повідомляють у вінницькій міській раді.  

«Ситуація з захворюваністю на COVID-19 стрімко погіршується. Враховуючи те, що з кожним днем збільшується кількість хворих вінничан на коронавірус, на базі Вінницької міської клінічної лікарні №3 ми знову, як і минулої весни, розгорнули 130 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Від 23 жовтня цю лікарню включили в маршрут госпіталізації хворих на ковід. Впродовж двох днів сюди поступив 31 пацієнт. Зараз у стаціонарах трьох наших міських закладів, які приймають хворих на коронавірус, перебуває 356 хворих, з них 349 — кисневозалежні,  а у реанімаціях лікують 38 вінничан. За останню добу від коронавірусної хвороби померли дві людини», — розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради  Олександр Шиш.  

Статистика по області

На минулому тижні обласний центр контролю та профілактики хвороб з метою ідентифікації мутованих штамів коронавірусу 40 позитивних зразків виявлених в лабораторії обласного центру для подальшого дослідження направив  в референс-лабораторію вірусологічних досліджень МОЗ.

Відео дня

— На жаль, з 40 зразків — у 39 виявили мутований штам коронавірусу (Дельта)», — повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань, Степан Томин.

За добу 25 жовтня 2021 року у Вінницькій області зафіксовано 394 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом від початку пандемії таких випадків зафіксували 82445.

За добу в області 17 людей померли від наслідків коронавірусу. Всього зафіксували 1981 летальний випадок.

З початку поширення хвороби 74425 осіб одужало, 6039 осіб ще хворіють.

Вінниця в  «жовтій» зоні

Станом на понеділок, 25 жовтня, в «жовтій» зоні епідобмежень залишаються лише чотири області України. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Наразі у «жовтій» зоні залишаються Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області.

Олександр Шиш зазначає, що лише максимальна вакцинація вінничан дозволить не потрапити Вінниці до «червоної» зони.

«Нині першу дозу антиковідних вакцин отримали 95095 вінничан, повний курс імунізації на сьогодні пройшли 75874 людини. Впродовж 23-24 жовтня щепились від COVID-19 3496  жителів Вінницької громади», — каже лікар.

Довідка: 

  • 19 120 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 26 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1414 дітей та 338 медпрацівників.
  • За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (1760), Одеській (1605), Запорізькій (1335), Харківській (1255) і Херсонській (1222) областях. 
  • У Вінницькій області — 394 випадки.

 

Читайте також:

Дані про COVID: в Україні виявили 14 634 випадки. Скільки на Вінниччині? 

На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Влад Шевчук

    А Літом не було Дельти?? На день Незалежності також не було!??
  • Сергей Калевич

    У Вінниці лікарні пусті, по пару чоловік лежать, непишіть людям неправду
  • Света Дубровська

    Штамп "дельта"наступает в головах людей с помощью СМИ.
  • Ируся Бондарчук

    Мій брат якому 40 років,він ковідом не хворів.Захворів запаленням легенів.Вже два місяці його не лікують!!!Шпиняють від лікаря до лікаря,довели до міакардіту та жидкось в легені.Простли і просимо госпіталізувати але Ні,Йдіть ще до фтізіатра до онколога але не госпіталізують та не виписують ліки.Він задихається вже,ходити не може!!!Це так лікують у нас в Вінниці????????
    Ми у відчаї,не знаємо що робити а людина чахне!!!
    От що робити????

    Лена Лычкова reply Ируся Бондарчук

    Ируся Бондарчук Може в часній пропишуть хочаб антибіотик нормальний, і щоб не пізно було дати його..?!
    Не здавайтеся!!!

    Ируся Бондарчук reply Ируся Бондарчук

    Лена Лычкова Вже і в тубдиспансері були і в онко.Слава Богу цього немає ,витягнули 600мл.води з легені в онко і зараз стоїть проблема покласти в стаціонар на лікування .Вже на кричалися до сімейного щоб дала направлення.Но лікування вона не вписувала доки не сказала що дзвонила на гарячу в МОЗ
    Тепер чекаємо понеділка бо каже що вже пьятниця
    Дурдом

    Лена Лычкова reply Ируся Бондарчук

    Ируся Бондарчук  В часу клініку ідіть, рятуйте рідних!!!

    Сергій Свічколап reply Ируся Бондарчук

    Ируся Бондарчук З моїм колегою був такий випадок, коли швидка не хотіла брати з запаленням, но без ковіда. Дружина дзвонила на гарячу лінію МОЗ і всюди відчинилися двері. Дзвоніть в МОЗ негайно, не терпіть цих ледачих падлюк.

    Ируся Бондарчук reply Ируся Бондарчук

    Сергій Свічколап Я Вам співчуваю,також в січні поховали матусю і так же після інсульту через тиждень виписали і лікарка сказала,,які ліки?82 роки!!Забирайте додому.Забрали з ковідом і через два тижні поховали.Самі заразилися ковідом.
    От так і лікують.
    А в брата в онколога відкачали пів літра жидкості з легенів і онколог сказав що вас треба лікувати в вас запалення а онкології та туберкульозу немає.Слава Богу!
    Тепер виборюємо направлення в лікарню.

    Сергій Свічколап reply Ируся Бондарчук

    Ируся Бондарчук Я теж живу в Вінниці і рік тому поховав свого тата, якого аналогічно вбили наші вінницькі лікарі. Спочатку захворів на інсульт, в лікарні не було опалення, застудився в лікарні запалення легенів, потім запалення простати і його завідуюча не захотіла лишати в лікарні доліковувати. Виписали додому і більше його ні одна швидка не хотіла оглядати, розпитувати та забирати. Аж поки не почав сваритися. Завезли в Тульчин, де до вінницьких хворих відносились як до чужих і він там помор від інфаркту мозгу. Мій батько дуже вистраждав, а я тепер люто ненавиджу лікарів швидкої та районних лікарень, також і вінницьких "безкоштовних" лікарень. Сволота вони усі. Ненавиджу їх. До речі недавно доньку привіз з болями у животі. Викликали хірурга, він не знайшов апендиціту і відправили додому. Терапевта не викликали. Мусів у платну медиціну звертатися і врятував доньку.

    Ols Kat reply Ируся Бондарчук

    А що зробив пан Рева у такiй ситуацiї? Поїхав до Iзраїлю. Там його i вилiкували. А якби лiкувався в Українi, то напевно вмер би

keyboard_arrow_up