«Щодня ми втрачаємо 2-3 пацієнти». Реанімації «ковідних» лікарень завантажені на 70%

«Щодня ми втрачаємо 2-3 пацієнти». Реанімації «ковідних» лікарень завантажені на 70%
  • Все більше зростає кількість хворих на ковід, росте і кількість госпіталізацій. Нині вінницькі реанімації завантажені на 70%. 

Реанімаційні відділення трьох міських «ковідних» лікарень завантажені на 70%, а стаціонари — на 40,8%. З 490 кисневих точок задіяно 251.

За останню добу у Вінницькій міській територіальній громаді зафіксували 162 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 3 537 вінничан із встановленим діагнозом COVID-19, у яких легкий або безсимптомний перебіг хвороби.

«В Україні почала ширитися четверта хвиля коронавірусної хвороби. В реанімаційних відділеннях вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 30 пацієнтів. Ліжковий фонд наразі завантажений на 50%, розгорнуто 490 ліжок. В резерві ми маємо ще до 100 ліжок. 251 пацієнт у стаціонарі отримує кисневу терапію, зайнято 51% кисневих точок, — розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. — За минулий тиждень у Вінниці 2310 нових випадків хвороби, а тижнем раніше було 1900 випадків. Така динаміка вказує на стрімке поширення коронавірусу. Щодо летальності, то, на жаль, щодня ми втрачаємо 2-3 пацієнти».

Відео дня

Шиш зазначає, що масове зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби почалося з другого тижня січня. Додає — хвороба наразі нагадує класичну гостру респіраторну вірусну інфекцію.

«Спостерігається незначна температура, закладеність носа, нежить, чхання, біль у горлі, головний біль. Потім додається кашель, пневмонія. Якщо пацієнт має супутні захворювання, то його стан стрімко погіршується, — каже Шиш. — Щоб вберегтись від цієї хвороби, потрібно дотримуватись санітарних правил та карантинних вимог».

 

Читайте також:

Спад на вихідних. Скільки хворих на COVID-19 в Україні та світі станом на 24 січня

П'ять смертей та понад 500 нових випадків. Дані по захворюваності на COVID в області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up