«Прийшов час почути голос лікарень»: медик з Вінниччини звернувся до Зеленського

«Прийшов час почути голос лікарень»: медик з Вінниччини звернувся до Зеленського
фото з фейсбук сторінки Миколи Масленчука
  • До Володимира Зеленського завернувся головний лікар Іллінецької центральної районної лікарні.
  • Медик просить не згортати медичну реформу в Україні.

Своє звернення Микола Масленчук опублікував у фейсбук 6 травня. За добу його пост отримав 524 коментарі, понад 2 тисячі лайків та понад тисячу поширень.

— До Вас звертається головний лікар не столичної, а простої лікарні на Вінниччині. Думаю, останнім часом Ви отримали безпрецендентний тиск від моїх колег з інших лікарень щодо неефективності медичної реформи, ризику масового закриття лікарень та звільнення лікарів. Прийшов час Вам почути голос інших лікарень — тих, які вперше за останні 30 років отримали шанс не виживати, а жити і ефективно функціонувати, не заглядаючи при кожній нагоді в кишеню пацієнта, — йдеться у дописі.

Відео дня

Масленчук пише, що колектив Іллінецької ЦРЛ зі страхом сприйняв концепцію медичної реформи.

За три роки підготовки до реформи у закладі провели ремонт відділень, купили нове обладнання, ліки. Цьогоріч медзаклад отримав 21,3 млн гривень від НСЗУ.

— Я, як головний лікар лікарні, яка отримає ці додаткові кошти, зможу тепер вперше не оббивати пороги чиновників в кінці року із благаннями виділити кошти на зарплати нашим лікарям, яких завжди не вистачало, бо субвенція критично мала. І це просто зарплати, я вже мовчу про ліки і комунальні послуги, ми завжди були в боргах. А так буде і цього року, якщо все повернути як було, повірте мені, людині, яка з цим стикається щороку, — пише Масленчук.

Медик додає, що за 30 років уже знає як викручуватися, але просить не доводити до цього. Він каже, що реформа має бути в першу чергу для пацієнтів. 

— Не забирайте у нас надію та шанс на нормальне обслуговування наших пацієнтів, ми готові працювати безперебійно та боротись за ці зміни, — каже головний лікар.

Ось повний текст звернення Миколи Масленчука до президента:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Лета Алексей

    Главный врач Иллинцов,  а на фото урологи из Винницы.
    Это новый уровень журналистики?))
  • Валентина Бузуверя

    читала, як казку
  • маргарита

    у тебя все класс радуйся.а наша Психбольница отправила своих сотрудников на свой  счет,больных кормить нечем,зарплату на хер всю урезали.Может ты нам денег дашь,чтоб  больных лечить
  • маргарита

    у тебя все класс радуйся.а наша Психбольница отправила своих сотрудников на свой  счет,больных кормить нечем,зарплату на хер всю урезали.Может ты нам денег дашь,чтоб  больных лечить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up