«Правила виживання»: як вибрати якісні сосиски? (Прес-служба «Інтер»)

У неділю, 5 травня, о 20:30 на «Інтері» вийде новий спецвипуск ток-шоу «Правила виживання». У цій програмі глядачі дізнаються, на що звертати увагу при виборі сосисок і чому цей продукт не варто включати в раціон дитячого харчування.
Сосиски — улюблена їжа всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус, особливо дітям? Багато що залежить від якості продукту і способу його приготування. За допомогою сучасних технологій, використовуючи всілякі добавки і замінники, недобросовісні виробники без особливих зусиль можуть обдурити покупців.
- Що насправді входить до складу молочних сосисок?
- Чому одні розігріваються без проблем, а інші в процесі приготування збільшуються майже вдвічі?
- У чому різниця між звичайними молочними сосисками і дитячими?
- Чим насправді ми годуємо своїх дітей?
— Згідно з класичною рецептурою, молочна сосиска повинна складатися з яловичини, свинини і сухого натурального молока, — розповідає експерт Юрій Павлюченко, доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів. — Однак в більшості випадків замість якісної сосиски ми купуємо фальсифікат, в якому виробники замінюють сухе молоко сироваткою, борошном, манкою або вареним рисом, а м’ясо — продуктами механічної обвалки, одержуваними з кісток, шкурок, жил і тому подібного. І додають синтетичні загусники, ароматизатори, барвники, підсилювачі смаку. Щоб зменшити собівартість продукції і отримати прибуток, технолог може зробити смачну сосиску і зовсім без м’яса. Правда, такий продукт не принесе користі нашому здоров’ю. Пам’ятайте: якісна сосиска має світло-рожевий або світло-бежевий колір, а при варінні не втрачає форму і не забарвлює воду. Якщо її кинути в воду, вона повинна потонути.
Питання та відповіді
Як повинна виглядати свіжа і якісна молочна сосиска? Що повинно бути в її складі? Чим можуть бути небезпечні для здоров’я хімічні домішки в складі сосисок?
У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Правил виживання»:
- ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук;
- виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов;
- директор Центру незалежних споживчих експертиз Валентин Безрукий;
- мікробіолог Оксана Вольська;
- лікар-педіатр Ганна Горбань;
- доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Юрій Павлюченко;
- адвокат Вадим Прокопенко.
У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску — радіоведуча Анна Свиридова.
— Сосиски — не самий корисний продукт, але це смачно, і іноді хочеться урізноманітнити своє харчування, — вважає радіоведуча Анна Свиридова. — Головне — навчитися відрізняти якісне від неякісного, щоб зробити своє життя безпечнішим. Я — за відповідальне споживання. Програма «Правила виживання» потрібна, перш за все, для того, щоб підвищити рівень свідомості споживачів. Почніть з себе: не купуйте неякісний товар, цікавтеся його складом, задавайте питання продавцю. Краще не купити продукт, чим нагодувати сім’ю товаром низької якості.
Дивіться спецвипуск ток-шоу «Правила виживання» цієї неділі, 5 травня, о 20:30.
Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» — з вівторка по п’ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.
Звертайтеся!
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами:
- пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/
- або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
-
Vercetti04селюки все жрут им пофиг, главное шоб на новую мобилу хватило
-
МыколаСосиски и варёнка,которые продаются в Виннице,это редкостное ГОВНО,в котором мясо рядом не пробегало.Хотя по госту в них должно быть 85-90%.
-
З.А.Глядач"20 хвилин",почому за рекламку берете?