«Правила виживання»: як вибрати якісні сосиски? (Прес-служба «Інтер»)

«Правила виживання»: як вибрати якісні сосиски? (Прес-служба «Інтер»)

У неділю, 5 травня, о 20:30 на «Інтері» вийде новий спецвипуск ток-шоу «Правила виживання». У цій програмі глядачі дізнаються, на що звертати увагу при виборі сосисок і чому цей продукт не варто включати в раціон дитячого харчування.

Сосиски — улюблена їжа всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус, особливо дітям? Багато що залежить від якості продукту і способу його приготування. За допомогою сучасних технологій, використовуючи всілякі добавки і замінники, недобросовісні виробники без особливих зусиль можуть обдурити покупців.

  • Що насправді входить до складу молочних сосисок?
  • Чому одні розігріваються без проблем, а інші в процесі приготування збільшуються майже вдвічі?
  • У чому різниця між звичайними молочними сосисками і дитячими?
  • Чим насправді ми годуємо своїх дітей?

— Згідно з класичною рецептурою, молочна сосиска повинна складатися з яловичини, свинини і сухого натурального молока, — розповідає експерт Юрій Павлюченко, доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів. — Однак в більшості випадків замість якісної сосиски ми купуємо фальсифікат, в якому виробники замінюють сухе молоко сироваткою, борошном, манкою або вареним рисом, а м’ясо — продуктами механічної обвалки, одержуваними з кісток, шкурок, жил і тому подібного. І додають синтетичні загусники, ароматизатори, барвники, підсилювачі смаку. Щоб зменшити собівартість продукції і отримати прибуток, технолог може зробити смачну сосиску і зовсім без м’яса. Правда, такий продукт не принесе користі нашому здоров’ю. Пам’ятайте: якісна сосиска має світло-рожевий або світло-бежевий колір, а при варінні не втрачає форму і не забарвлює воду. Якщо її кинути в воду, вона повинна потонути.

Питання та відповіді

Як повинна виглядати свіжа і якісна молочна сосиска? Що повинно бути в її складі? Чим можуть бути небезпечні для здоров’я хімічні домішки в складі сосисок?

Відео дня

У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Правил виживання»:

  • ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук;
  • виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов;
  • директор Центру незалежних споживчих експертиз Валентин Безрукий;
  • мікробіолог Оксана Вольська;
  • лікар-педіатр Ганна Горбань;
  • доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Юрій Павлюченко;
  • адвокат Вадим Прокопенко.

У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску — радіоведуча Анна Свиридова.

— Сосиски — не самий корисний продукт, але це смачно, і іноді хочеться урізноманітнити своє харчування, — вважає радіоведуча Анна Свиридова. — Головне — навчитися відрізняти якісне від неякісного, щоб зробити своє життя безпечнішим. Я — за відповідальне споживання. Програма «Правила виживання» потрібна, перш за все, для того, щоб підвищити рівень свідомості споживачів. Почніть з себе: не купуйте неякісний товар, цікавтеся його складом, задавайте питання продавцю. Краще не купити продукт, чим нагодувати сім’ю товаром низької якості.

 

Дивіться спецвипуск ток-шоу «Правила виживання» цієї неділі, 5 травня, о 20:30.

Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» — з вівторка по п’ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

Звертайтеся!

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами:

  • пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/
  • або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vercetti04

    селюки все жрут им пофиг, главное шоб на новую мобилу хватило
  • Мыкола

    Сосиски и варёнка,которые продаются в Виннице,это редкостное ГОВНО,в котором мясо рядом не пробегало.Хотя по госту в них должно быть 85-90%.
  • З.А.Глядач

    "20 хвилин",почому за рекламку берете?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up