Понад 12 годин хірурги «Пироговки» оперували пацієнтку зі складною онкологічною патологією

Понад 12 годин хірурги «Пироговки» оперували пацієнтку зі складною онкологічною патологією
  • У Вінницькій обласній лікарні імені М. І. Пирогова провели операцію, яка стала справжнім медичним дивом для України.
  • Завдяки інноваційній процедурі мультивісцеральної резекції та реконструкції вдалося врятувати життя жінці, яка страждала від складного випадку раку.

Ця операція, яку в світі успішно вдалося виконати лише кілька разів, виявилася рятівною для жінки, що в 2020 році перенесла вже одне втручання з видалення раку заочеревинного простору. Під час контрольного обстеження навесні цього року лікарі виявили рецидив лейоміосаркоми, яка поширилася на важливі судини та органи черевної порожнини.

За загальною практикою, зазвичай такі ситуації вважаються безнадійними, інші методи лікування, такі як хіміотерапія та променева терапія, вже не є ефективними. Проте, у «Пироговці» вирішили не відмовлятися від боротьби.

Після всебічного обстеження пацієнтки лікарі прийняли рішення про радикальне оперативне втручання. Високопрофесійна команда хірургів Вінницької обласній лікарні імені М. І. Пирогова на чолі з Олегом Васильєвим успішно провели операцію, що складалася з величезного обсягу процедур: видалення пухлини, резекції судин, видалення підшлункової залози зі збереженням магістральних судин, резекція дванадцятипалої кишки.

Відео дня

Також фахівці провели надскладну резекцію верхньої брижової артерії. Це судина, яка постачає кров до кишківника і якщо її упродовж 15 хвилин не відновити, почнеться некроз (відмирання) всієї тонкої кишки і правої половини товстої кишки. Тонка кишка життєво важлива, адже в ній відбуваються основні процеси всмоктування та обміну поживних речовин.

До речі, завдяки високому рівню майстерності лікарів, вдалося зберегти селезінку пацієнтки, що є великим досягненням в таких складних випадках. Після видалення пухлини і резекції судин команда лікарів здійснила складну реконструкцію артерій, протезування вен, ушивання аорти, відновлення жовчної протоки. Операція тривала більше 12-ти годин.

Післяопераційний період пацієнтки минув без ускладнень, жінка в гарному самопочутті виписана з лікарні додому.

Високий рівень професіоналізму лікарів і застосування новітніх технологій дозволяють Вінницькій обласній клінічній лікарні виконувати найскладніші операції, що зберігають органи, і забезпечують пацієнтам шанс на повне одужання. Це свідчить про високий стандарт медичної допомоги та підвищення якості життя пацієнтів, навіть в найскладніших клінічних ситуаціях.

 

Читайте також:

У госпіталі кіборгу сказали: «Купіть ліки — будемо лікувати», він зібрав речі і поїхав додому

У Вінниці кардіохірурги успішно видалили металевий уламок з серця військового

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up