Первинка Вінниці за три місяці отримала майже 97 млн грн

Первинка Вінниці за три місяці отримала майже 97 млн грн
  • Наша область у трійці лідерів не лише за підписаними деклараціями з сімейними лікарями, і не лише за підписаними угодами між медцентрами та національною службою здоров'я.
  • Ми також у трійці тих, хто найбільше отримав грошей на медичні послуги та зарплату лікарям  

За словами директора обласного департаменту охорони здоров'я Людмили Грабович, з 2 квітня 2018 року, з початку кампанії "Лікар в кожну родину" і по сьогодні в області зареєстровано 1038507 декларацій. За останній тиждень жовтня в області зареєстровано 13110 декларацій. Узагалі, статистика свідчить про те, що кожен другий в нашій області вже обрав собі лікаря.

Відповідно медики почали отримувати гроші за новими правилами, а саме не з держсубвенцій, а завдяки договорам з НСЗУ (національною службою здоров'я, яка є посередником та страховиком відносин між пацієнтом, лікарем та державою).
На початку жовтня НСЗУ вперше відзвітувала, зокрема про 819,8 млн грн, які пішли на 161 медичний центр країни.
Є трійка лідерів за оплатами з НСЗУ. Перше місце і більше 266,8 млн грн отримали столичні медичні центри. На другому місці вінницькі обласні медичні центри, які отримали за три місяці роботи - більше 96 млн грн. Замикає трійку лідерів понад 92 мілн грн, які пішли на медичні центри Полтавської області.  

Відео дня

Новації "вторинки" на 2019  


З початку наступного року заклади меддопомоги вторинного рівня (спеціалізовані) мають стати комунальними некомерційні організаціями та укласти договір з НСЗУ (Нацслужба здоров'я України). Починаючи з наступного року, НСЗУ буде фінансувати лише ті заклади вторинного рівня, які виконують основні вимоги служби, а це: забезпечення кадрами, наявність відповідного діагностичного обладнання, згідно з табелем оснащення, виконання протоколів, наявність комп’ютерів у кожного лікаря та медичних інформаційних систем у закладі (НСЗУ має підрозділ, який моніторить виконання цих умов).  
Також з початку року впроваджуються нові електронні інструменти для лікарів: у лікарнях з’явиться електронний рецепт, електронна картка пацієнта, а з липня 2019 року стартує впровадження електронного лікарняного листа та електронне направлення на консультацію. Тим не менш, паперові носії залишатимуться у дії.
З 10 жовтня 2018 працює гаряча лінія Національної служби здоров’я України. Кожен громадянин може звертатися за телефоном 16-77 та отримати консультацію фахівця служби.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up