Перша смерть. У Вінницькій області помер вакцинований Pfizer чоловік

Перша смерть. У Вінницькій області помер вакцинований Pfizer чоловік
  • Зафіксували перший в Україні летальний випадок, який стався після вакцинації. Загиблому вводили вакцину Pfizer.

Заяву щодо настання смерті імунізованого проти COVID-19 у Вінницькій області опублікували на офіційному сайті МОЗ.

Інцидент стався 2 липня. Смерть настала о 18.02. Помер 47-річний чоловік. 

— Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою о 13.45. Протягом 1 години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована. О 17.00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18.02 медики констатували смерть чоловіка, — йдеться у повідомленні МОЗ. — За інформацією департаменту охорони здоров’я Вінницької області чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим — стан задовільний. Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. 

Відео дня

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області. 

У МОЗ зазначають, що вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин. 

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні. Як поширюється хвороба та де вчора найбільше виявили хворих

Цими вихідними щепилося 739 вінничан. Це менше ніж минулі рази

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (149)
  • Janeez Filiniya

  • Читач41

    Ввечері пив-пізно ліг спати, рано 160/110. Обманув лікаря, що гарно почувається, бо хоче в Польщу. З'їв в жару квашеної капусти, закусив грибами і покурив. Ще й води мало пив того дня. Стало погано. Вмер...

    Читач41 reply Читач41

    Можливо, було не точнісінько так, але суть та сама. 4-5 різних нагрузок, наприклад, втома, серце, отруєння, вакцина, нерви. Прибрати хоч 1 фактор і все було б ок на ранок. А так організм не витримав.
  • Зинаида Балацкая

    Да уж,заболеешь ковит или нет,как повезёт.А от вакцины русская рулетка.

    Вадим Дмитриев reply Зинаида Балацкая

    Никакой рулетки тут нет. В острых состояниях адекватные люди не вакцинируются. При определенных нарушениях в организме вакцинация является рисковой. Игнорирование состояния или незнание о подобных нарушениях в организме может привести к последствиям. Так какая же это рулетка? Это необразованность, отсутствие интереса или возможности оптимально заботливого отношения к здоровью организма, а не рулетка.
  • Елена Невенгловская

    Шкода що людей не вакцинують і не лікують як депутатів які всі живі і здорові 2 роки,!

keyboard_arrow_up