Краще аспірину проти тромбозу: ТОП-10 продуктів, що розріджують кров

Краще аспірину проти тромбозу: ТОП-10 продуктів, що розріджують кров
  • Фахівці назвали кілька продуктів, регулярне вживання яких допомагає знизити ризик утворення тромбів, що призводять до серйозних наслідків для здоров'я.

Лікарі пояснили, що йдеться про продукти харчування, які розріджують кров і знижують ризик виникнення тромбу. І нагадали: тромби можуть блокувати навіть велику судину, це провокує серцевий напад або інсульт.

Густа кров

Густа кров – велика проблема, тому що вона не в змозі своєчасно поширювати організмом кисень і поживні елементи. При надто високій густоті збільшується навантаження на серце і виникає ризик розвитку тромбозу, гіпертонії, появи внутрішнього крововиливу і навіть смерті. Загущення крові може бути сигналом проблем із організмом, тому ігнорувати це явище не можна. Запобігти зміні якості крові допоможе правильне харчування, що включає продукти, що розріджують кров. Часто до підвищеної в'язкості наводить неправильне харчування.

Перегляд раціону дає можливість своєчасно виключити потенційно шкідливу їжу та запобігти критичному стану крові.

Відео дня

Тому людям з такою проблемою рекомендується систематично вживати в їжу продукти, що кроворозріджують.

1.Оливкова олія

Містить максимальну кількість антиоксидантів. Систематичне вживання розріджує кров та запобігає появі тромбоцитів. Максимальну користь має нерафінований продукт першого віджиму.

2. Ананас

У складі даного фрукта міститься унікальний компонент – бромелайн. Впливає на розщеплення білків, ефективність лікування серцево-судинних захворювань та стабілізацію кров'яного тиску. Також його користь доведена при тромбозі, розрідженні крові та боротьбі із запаленнями.

3. Морська капуста

Продукт містить максимальну кількість йоду та є природним антикоагулянтом. Морська капуста, що розріджує кров, також знижує кров'яний тиск і призводить до тонусу судини. Вживається у сирому вигляді, часто у свіжих салатах.

4. Льняна олія

Сприяє зміцненню судин, забезпечуючи їх еластичність та прохідність. У ній міститься велика кількість вітаміну Е, а також антиоксиданти, які позитивно впливають на загальний стан організму.

5. Часник

Має антимікробні та антибактеріальні властивості. Крім доведених здібностей розріджувати кров, його популярність як харчова добавка пояснюється позитивним впливом на серцево-судинну систему, у тому числі зниження підвищеного артеріального тиску. Часто використовують як приправу для гарячих та холодних страв. Однак найкорисніше є сирим або злегка запеченим, як і інші овочі.

6. Вода

Склянка теплої води швидко всмоктується та ефективно впливає на розрідження крові. Недостатнє вживання води часто призводить до загусання крові. Солодкі напої, такі як чай, кава або компот, не замінюють чисту воду.

7. Імбир

Потужний протизапальний засіб, який також впливає на розрідження крові. У складі є природна кислота - саліцилат (за дією можна порівняти з аспірином). Згідно з дослідженнями, вживання 5 г імбиру протягом 7 днів удвічі знижує показники згортання крові. Використовується як спеція для випічки, чаю або заправки, вживається у свіжому або сушеному вигляді.

8. Ромашковий чай

Продукти, що розріджують кров, можуть бути простими та доступними, як, наприклад, ромашка. Вона знижує активність тромбоцитів, що позначається на якості крові. Ромашку можна заварювати у чистому вигляді або комбінувати з іншими травами.

9. Червоне вино

До продуктів для розрідження крові також відносять червоне вино. У його шкірці містяться поліфеноли, які є природними антиоксидантами. Вони не дають тромбоцитам поєднуватися між собою, запобігаючи тромбозу. При помірному вживанні напою можна захистити організм від цієї проблеми.

10. Кориця

Містить кумарин – фармацевтичний компонент, який запобігає утворенню кров'яних згустків. Можна додавати до готових страв або перед термічною обробкою для посилення аромату та смаку. Продукти, що розріджують кров, входять до щоденного раціону багатьох людей. Однак при постійному застосуванні препаратів спеціального призначення необхідно регулювати і своє харчування.

 

Читайте також:

 

Різдвяний графік: як виключатимуть світло на Вінниччині 25 грудня

Над Вінницею «пролетів» Санта на оленях: Повітряні сили гарантують безпеку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач45

    Продукти,що розріджують кров:

    9.Червоне вино:.....В його шкірці міститься ...

    (Перепрошую,яка шкірка у вина і що у тій шкірці
  • Читач44

    Продукти,що розріджують кров:

    9.Червоне вино:.....В його шкірці міститься ...

    (Перепрошую,яка шкірка у вина і що у тій шкірці
  • Олег Каськов

    Крім того,кориця сприяє зниженню цукру в крові.

keyboard_arrow_up