«Подарував мені життя». Пацієнт з Вінниччини через роки розповів про роботу Миколи Амосова

«Подарував мені життя». Пацієнт з Вінниччини через роки розповів про роботу Миколи Амосова
  • 62-річний пацієнт з Вінниччини Кузьма Трикіз мав вроджену ваду серця Тетра́да Фалло́.
  • За статистикою 25% пацієнтів з цим діагнозом, яким не надали кардіохірургічну допомогу, помирають на першому році життя, а 95% не доживають до 40 років.

Житель Вінниччини, 62-річний Кузьма Трикіз з вдячністю згадує талановитого кардіохірурга Миколу Амосова. У чоловіка була вроджена вада серця Тетра́да Фалло́. Виявили захворювання лише в 14-річному віці.

— Я дуже себе погано почував, у мене була синя шкіра, до школи мене возив сусід, бо я не міг навіть йти, — пригадує Кузьма.

Чоловіка врятував кардіохірург Микола Амосов. За статистикою 25% пацієнтів з діагнозом ТФ, яким не було надано кардіохірургічну допомогу, помирають на першому році життя, а 95% не доживають до 40 років.

Відео дня

Кузьмі Трикізу пощастило зустріти свого рятівника. І до цього часу про біль у серці він навіть не згадував. Вів активний спосіб життя, працював, одружився, має дітей та онуків.

Днями Кузьма Трикіз звернувся до Інституту Амосова з підозрою на ішемічну хворобу серця та аритмію. Комплексне обстеження серця показало гарний результат від операції 50-річної давнини, але додалась вже «доросла» хвороба — ураження вінцевих артерій.

 

Враховуючи складну анатомію та попередню операцію, команда фахівців Інституту на чолі з директором, академіком Василь Лазоришинець виконали стентування коронарних артерій та корекцію порушень ритму серця (зав. відділенням Сергій Сало, лікар-хірург Андрій Гаврилишин, аритмолог Мирослав Петканич).

Пацієнт знову повертається до звичного життя.

 

Читайте також:

Навіщо брати медичну довідку 086 для школи, якщо можемо навчатися онлайн? Запитали лікарів

Хірурги-науковці розповіли про сенсаційний метод лікування виразок та іншу новітню хірургію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up