Напружена ситуація. В «ковідних» лікарнях 284 киснезалежних вінничанина

Напружена ситуація. В «ковідних» лікарнях 284 киснезалежних вінничанина
  • Коронавірус почав набирати шалених обертів. За минулу добу в області виявили 1512 нових випадків, з них у Вінниці — 586.
  • Реанімаційні відділення міських «ковідних» лікарень завантажені на 58%, а стаціонари — на 54,1%. З 580-ти кисневих точок задіяні 314.
  • Вчора від недуги померли двоє людей. Загалом за період пандемії у Вінниці зареєстрували 1107 летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. 

У Вінниці зберігається напружена ситуація по захворюваності на COVID-19, адже з кожним днем зростає кількість хворих, — говорить директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. 

— Нині на коронавірус хворіє 5 270 вінничан. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні перебуває 5016 містян із встановленим діагнозом COVID-19, у яких переважно легкий або безсимптомний перебіг хвороби, — каже Олександр Шиш. — В стаціонарах «ковідних» лікарень — 284 вінничанина, усі вони кисневозалежні. На CPAP-апаратах — 28 хворих, один — заінтубований. Через стрімке поширення «Омікрону» у групі ризику перебувають люди, які не вакцинувались. Я вкотре хочу наголосити, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби.

Вакцинуються містяни досить активно. За вчора щеплення отримали 694 людини. Загалом — 149 тисяч 842 людини, а це 49,9% від дорослого населення громади. 

Відео дня

Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації Вінницької міської територіальної громади слід перейти за посиланням.

 

Читайте також:

Стрімкий ріст. На Вінниччині вчора виявили 1512 нових випадків COVID

Вперше за весь час пандемії. В Україні більше 32 тисяч нових випадків коронавірусу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up