На Вінниччині можуть посилити карантин. Область на порозі «жовтої» зони

На Вінниччині можуть посилити карантин. Область на порозі «жовтої» зони
фото: espreso.tv
  • У трьох областях можуть посилити адаптивний карантин, адже там найбільш небезпечна епідемічна ситуація. Це Чернівецька, Львівська та Вінницька області.

Вінниччину медики сьогодні називають однією з трьох областей України, найнебезпечніших у плані епідемії коронавірусу. Про це у фейсбук пише голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

— За минулу добу маємо 56 підтверджених нових випадків захворювання. Одужало 14 людей. Ми можемо потрапити до «жовтої» зони. А це — посилення карантинних обмежень, — йдеться у повідомленні. — Чи можемо цьому запобігти? Можемо! Вакцинація — єдиний ефективний спосіб захистити себе, своїх рідних, друзів і колег від коронавірусної хвороби.

Загалом, на Вінниччині першу дозу вакцини отримали 232 219 жителів, минулої доби — 1 665. Друге щеплення зробили 171 672 людей, минулої доби — 4 140.

Відео дня

Про можливе посилення карантину зазначив і голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

— На сьогодні країна наближається до жовтої зони. Помаранчева і червона зона будуть адаптовані тільки в тих областях, де є проблема, — каже Радуцький. — Найнебезпечніші сьогодні в плані епідемії три області: Буковина, Львівська область і Вінницька область. Там, скоріше за все, буде змінюватися колір обмежень. Але в цілому поки казати про якесь посилення обмежень в цілому по країні зарано.

Заборони жовтої зони

При «жовтій» зоні на території країни слід обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м, а також забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів,
  • обмеження по часу роботи закладів відсутні.

 

Читайте також:

Понад дві тисячі. В Україні різко зросла кількість нових COVID-випадків

Минулого тижня щеплення отримали майже 10 тисяч вінничан

Хворіє 11 лікарів та 62 дитини. Дані про COVID по Вінницькій області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Ирина Постольникова

    А жовта зона з 13.09
  • Ирина Постольникова

    А 11.09 день міста!!!!
  • Сергей

    Істерична маячня, яка існує у хворобливій уяві отари та тих, хто втратив здатність мислити самостійно. Новина, розрахована на адептів свідків барановірусу з метою збільшення кількості переляканих ущеплених. Але кожному своє.
  • Оксана Фляжникова

    Хасидов отправьте домой.Рассадник ковида

    Вячеслав Онищук reply Оксана Фляжникова

    Оксана Фляжникова якого ковіда??? Не дивись телевізор бо з розуму зійдеш

keyboard_arrow_up