“Місце щасливих дітей”. Як вінничани збирають гроші на порятунок Мілані Монастирській

“Місце щасливих дітей”. Як вінничани збирають гроші на порятунок Мілані Монастирській

 

  • Всередині жовтня сім'я Монастирських дізналася про важку хворобу донечки Мілани (1 рік 4 місяці). Їй діагностували нейробластому 4 стадії.

  • Після лікування в Київському інституті раку дівчинці погіршало, тоді батьки звернулись до турецьких лікарів.

  • На лікування  потрібно більше 60 000 доларів, тому вінничани продовжують допомагати  благодійними внесками. Долучилася і студрада.

 

“Спочатку лікували зуби…”

Восени Мілана  “прихворіла”, як говорять рідні, у неї піднялася висока температура і тоді звернулися до лікарні, там в неї виявили погані аналізи, дівчинка перестала повзати та пішло відразу 8 зубів. В районній лікарні Козятина спочатку лікували зуби, але результату не було. Згодом, в обласній вінницькій лікарні дівчинці зробили пункцію та КТ,  лікарі та рідні мали підозри на лейкоз, але ні, Мілану перенаправили в онкологію, адже діагноз - злоякісна пухлина, нейробластома 4 стадії.

Відео дня

"З Києва прислали протокол, пройшли дві хімії, зробили біопсію, вшили порт. Два курси хіміотерапії пройшли у Вінниці, а потім перенаправили нас до Києву, в інституті раку отримали ще 4 хімії, але краще не ставало, тільки гірше. Тому вже думали про лікування у Туреччині, після перевірки там, лікарі помітили, що з'явилися метастази і в інших місцях. Ніякої реакції після лікування в Києві не було. 85% видужання гарантують турецькі лікарі після пересадки кісткового мозку та  6 високодозних хімій. 60 000 доларів потрібно за 6 блоків хімії. Така сума нам недоступна. Українські фонди відмовляються допомагати, коментують це тим, що ця хвороба лікується і в Києві, але, будучи там я бачила результат - ставало гірше. Зверталися і до знаменитостей, але відповіді не отримували. Тому терпіти не стали. Сподіваємося на допомогу людей"  - коментує бабуся дівчинки Лариса Монастирська.

Як підтверджує і хрещена мати Мілани Алла, вони постійно на зв'язку з батьками, знаємо, як проходить лікування і стало очевидним  те, що вже після першого блоку хімії у Туреччині дитина почала набирати вагу. Порівняно з лікуванням у Києві, де вона лише втратила кілограми, це вже крок до одужання.

 

Благодійний захід від студради

До пошуку коштів на лікування Мілани долучилась і Студентська Рада Вінниччини та Студентська Академія Волонтеріату. Засновниця академії волонтеріату Марина Януш говорить, що вже на другий день існування академії до них звернулася землячка сім`ї Монастирських та запропонувала їм допомогти - створити цікавий захід та платний вхід. Відразу до цієї ідеї активно долучилися студенти області, 58 ініціативних людей почали думати над програмою заходу. Особливо долучилась президія - Мельник Олександр (гол.студ.ради), Лозова Ірина, Величко Ангеліна, Ставронська Анастасія, Мельник Олександр, Болотій Діана та Губрій Вікторія.  Вже 2 березня у “Квадраті” з 15 по 19.00 гостей свята чекала різноманітна кількість майстер-класів, концертна програма, ігри, лотереї та конкурси.

 

 

“Очікували більше людей…”

Під час благодійного заходу було проведено 10 майстер-класів для діток та дорослих. (Малювання акрилом, створення зачісок, уроки позування від Студміс Україна -2018, боді-арт тощо)

“Зробили захід за 2 тижні, домовились з учасниками концертної на безоплатній основі, вдячні Департаменту молодіжної політики  та багато іншим спонсорам та партнерам. Вдосталь розваг, цікавих виступів та майстер-класів. Але, шкода, що людей прийшло досить мало...та вдячні і тим хто прийшов” - продовжує засновниця академії.  

 

Захід проводив випускник Фабрики ведучих 4 Андрій Леонов, з власними виступами до програми  долучились фіналіст Голосу країни-8 Валентин Біленький та переможниця Х-фактору-4 онлайн Іларія Олімова. Виступила і бронзова  призерка Чемпіонату світу з естетичної гімнастики, багаторазова чемпіонка України та КМС по естетичній та художній гімнастиці Вікторія Губрій, танцювальні студії Soul Dance та SharmS. В кінці вечора організатори розіграли між гостями свята лотерею з цінними призами.

Благодійний захід допоміг зібрати для Мілани менше ніж 10 000 гривень. Але ці кошти вже зможуть допомогти дівчинці, яка зараз перебуває на лікуванні у Туреччині.

Кожен може зробити внесок у скоріше одужання Мілани Монастирської.

4731 2191 1060 2624 Монастирська Олеся (мама Мілани)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up