Кір в області: за тиждень захворіло 22 людини, з початку року — 3995

Кір в області: за тиждень захворіло 22 людини, з початку року — 3995

За оперативними даними Центру громадського здоров’я України, протягом 38-го тижня 2019 року в Україні на кір захворіли 97 людей — 48 дорослих і 49 дітей. На Вінниччині за цей час зафіксовано 22 випадки.

  • Кір — інфекційна хвороба, яку спричинює вірус з роду Morbillivirus. Характеризується вираженою автоінтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини (плями Копліка) і папульозно-плямистим висипом на шкірі. Це одне з найбільш заразних вірусних захворювань. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

Як зазначають у Центрі громадського здоров’я України із 12 до 19 вересня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Вінницькій (22 хворих: 3 дорослих та 19 дітей), Дніпропетровській (9: 3 дорослих і 6 дітей), Одеській (9: 3 дорослих та 6 дітей), Київській (6: 4 дорослих і 2 дітей) та Житомирській (5: 4 дорослих та одна дитина) областях. 

— Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зросла в три рази. З початку поточного року в області зареєстровано 3995 випадків кору в області. Із всіх захворілих 64 % не були щеплені проти кору. Випадки кору реєструються у всіх адміністративних територіях області, — зазначають у Державній установі «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Відео дня

Довідка.

З початку року (з 28 грудня 2018 р. до 19 вересня 2019 р.) на кір в Україні захворіли 57 тисяч 903 людей — 27 439 дорослих і 30 464 дітей, від ускладнень кору померли 19 людей. 

На сайті МОЗ є відповіді на поширені питання про кір. Читайте ТУТ.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Жора

    Абсолютный вирус» — СПИД



    «В ближайшие 5–10 лет станет возможным создать синтетический вирус, который вообще не существует в природе, и который не сможет быть подавлен иммунной системой человека; новые, искусственно созданные вирусы будут неприступны для лекарств, против них бесполезно использовать обычные средства лечения инфекционных заболеваний, антибиотики, вакцины и антидоты». Такое сенсационное заявление сделал главный армейский эксперт-вирусолог Д. Макартур, выступая в 1969 г. перед комиссий конгресса США («комиссия Сайкса»), которая должна была дать рекомендации по выделению бюджетных средств для армии. И запросил немного — всего около 10 млн. долларов!



    Деньги были выделены и к работе были привлечены сотни научных сотрудников и экспертов. Одним из создателей вируса СПИДа, видимо, был доктор Роберт Галло, который в 1987 г. даже получил от министерства здравоохранения США патент, устанавливающий его приоритет в изобретении «вируса, подавляющего иммунную систему человека».



    Болезнь вырвалась из лабораторий и впервые была обнаружена весной 1981 г. в Калифорнии (США). И не имела никакого отношения (как нас пытаются убедить американцы) к Африке и «маленьким зеленым обезьянкам».



    В мае 1987 г. в лондонской Таймс появилась статья, в которой утверждалось, что прививки против оспы в Африке (по инициативе «гуманистов» из министерства здравоохранения США) вызвали вспышку СПИДа. А вакцинацию прошли миллионы людей! Затем подобная «вакцинация» проводилась в Гаити, Бразилии и других странах.
  • Жора

    Подписывайте петицию !



    https://petition.president.gov.ua/petition/69504

    Грицько Штахета reply Жора

    За 2 місяці - 68 пацієнтів підписало ту петицію, останній - майже місяць тому. Тут буде доречною ось ця цитата: "Грешно смеяться над больными людьми".
  • Жора

    Эй ГрыцЬко ,где там твои ушные палочки?))))



    хахахаха и еще раз ха)

    Грицько Штахета reply Жора

    А видаляє цілком безневинний коммент про те, що попередній каммент теж було видалено ))) Найс ворк, йому ж за то гроші платять )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up