Хто та як може записатися на бустерну вакцинацію: роз'яснення

Хто та як може записатися на бустерну вакцинацію: роз'яснення
  • З 6 січня усі громадяни України віком від 18 років мають право отримати бустерне (третє) щеплення від коронавірусу. 

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації, повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer. Тим, хто щепився вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншим препаратом згідно з дозволеними в Україні схемами.

Відео дня

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу можна користуватися своїм попереднім сертифікатом.

Отримати бустерну дозу можна у будь-якому пункті чи центрі вакцинації від COVID-19. Перелік та контакти ТУТ або за телефоном 0 800 60 20 19

Зазначимо, процедура запису на бустерне щеплення така сама, як і на два попередні. Необхідно вибрати день і час вакцинації. Підтвердження запису буде надіслане у смс-повідомленні, яке потрібно буде показати на вході до пункту вакцинації разом із паспортом.

 

Нагадаємо: 6 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні дозволили бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх громадян віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Вона має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавіруса Омікрон.

 

Читайте також:

Обласний Центр контролю хвороб МОЗ очолюватиме новопризначена директорка

У МОЗ роз'яснили, як продовжать COVID-сертифікати в «Дії»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Татьяна Мирошниченко

    На х..й
  • Alina Marchuk

    Самі коліться своїми дозами
  • Читач68

    Зараз в ґуґлі тре питати: скільки років нашому придурку. Результат такий же, як ви пишете про наркомана(про наркомана не перевіряв)
  • Даруся Рг

    Коли подаватимуть статистику,скільки вакцинованих тяжко перенесли хворобу і скільки померли?

    Валентина Трунова. reply Даруся Рг

    Даруся Рг Ніколи!!!

keyboard_arrow_up