Епідпоріг по грипу, ГРВІ та COVID-19 ми перетнули, і вже є померлі

Епідпоріг по грипу, ГРВІ та COVID-19 ми перетнули, і вже є померлі
  • За останні тижні в області та місті кількість хворих на грип, ГРВІ та Ковід-19 збільшилася, як серед дорослих, так і серед дітей.
  • Тому діти перейшли на дистанційку, дорослим варто поберегтися, а всім разом — вакцинуватися.

За словами епідеміолога центру контроля та профілактики хвороб Галини Шестопалько, на сьогодні в нашій області та у місті Вінниця спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ.

Ще тиждень тому в нас була фора 30%, щоб досягти епідпорогу, але на сьогодні цей рубіж вже взятий.

— За останній тиждень захворюваність серед населення області склала 719,1 випадка на 100 тисяч, і це на 21,7% вище базового рівня, тобто епідпорогу, — розповідає Галина Шестопалько. — Крім того в області був зареєстрований один летальний випадок.

Відео дня

Епідеміолог зазначає, що найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались місті Вінниця, Гайсинському, Жмеринському, Тульчинському та Хмільницькому районах.

— Вінниця за четвертий тиждень епідсезону показала середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що склало 1023,1 випадка на 100 тисяч населення, і це на 19,7% вище базового рівня (поріг 854,1 випадка на 100 тис.нас.), — розповідає епідеміолог.

Статистика за останній тиждень по грипу, ГРВІ, ковіду

По області:

  • 10 тисяч 990 людей захворіло,
    з них 5558 — діти.
  • 416 людей госпіталізували,
    з них 263 — діти.

По місту Вінниця:

  • 3965 людей захворіло,
    з них 2042 — діти.
  • 110 людей госпіталізували,
    з них 90 — діти.

Хворих побільшало

— Кожного епідемічного сезону з 40-го тижня попереднього, по 20-й тиждень наступного року, ми ведемо статистичні дані по захворюваності населення, — розповідає керівник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Загоруйко. — За останні кілька тижнів є збільшення кількості захворілих, кількості госпіталізованих, як дорослих, так і дітей.

Також в цьому році є вже лабораторно підтверджені випадки грипу А риносинцитіального типу (РС-вірусу), так само як і випадки Ковід-19.

На сьогоднішній день, з початку року, в області був зареєстрований один летальний випадок від Ковіду. Тепер вже і від грипу.

— Зараз в нас циркулює Ковід-19 «Омікрон» і багато його мутацій, — розповідає Олександр Загоруйко. — Наприкінці грудня і на початку січня на території Вінницької області був зареєстрований підштам «Омікрону» — «Пірола». Новий підштам «Омікрону» — «Дженні», поки в нас не фіксувався.

Нагадуємо, в місті працює муніципальна програма вакцинації від грипу, завдяки якої вінничани можуть отримати щеплення за 50% від вартості вакцини. Для цього потрібно просто звернутися до свого сімейного лікаря.

— Від ковіду можна вакцинуватися безкоштовно, хоч карантин відмінили вакцини є, і її достатньо, — розповідає Олександр Загоруйко. — Є вакцина Янссен, Пфайзер, Пфайзер дитячий, для дітей від 5-ти років, також в область поступила вакцина — Пфайзер «Омікрон специфічна».

Діти на дистанційці

З понеділка, 29 січня, нагадаємо, всі школярі міста перейшли на дистанційне навчання. Відповідне рішення 26 січня ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами директорки департаменту освіти міської ради Оксани Яценко, таке рішення пов’язане зі стрімким зростанням кількості хворих на грип А серед вінничан.

— Тому на найближчий період ініціювали онлайн-навчання, — каже Оксана Яценко. — Будемо слідкувати за ситуацією, а зараз головна мета — зберегти життя та здоров’я громадян, особливо вразливих груп населення, таких, як діти.

 

Читайте також:

Магнітні бурі у лютому 2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Грип у дітей, симптоми і лікування. Рекомендації дає лікарка дитячої обласної

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Николай

    Вірус для лохобаранів.😂😂😂😂
  • Алла

    Студенти, мабуть,не діти ...

    Nadiia reply Алла

    Тільки до 18 років

    Діана🇺🇦 reply Nadiia

    повірте,якшо цей вірус рознесеться,то і студенти також підуть на дистанційне🥲

    Nadiia reply Діана🇺🇦

    Ну ок. Я лише зазначила до якого віку студенти діти
  • Людмила Именовская

    Лохотрон

keyboard_arrow_up