Дві вінницькі лікарні потрапили у список найкращих медзакладів країни

Дві вінницькі лікарні потрапили у список найкращих медзакладів країни

У прямому ефірі відбулося оголошення лідерів Першого Всеукраїнського рейтингу кращих роботодавців у медицині.

Дві вінницькі лікарні потрапили у список переможців «Рейтингу».

Вінницька обласна дитяча лікарня посіла І місце в Першому Всеукраїнському опитуванні кращих роботодавців у медицині в номінації «Наукова діяльність» у державному секторі.

Також перемогу в цьому конкурсі здобув Клінічний Центр інфекційних хвороб, виборовши І місце в номінації «Етика та культура» у державному секторі.

«Яким насправді зсередини є життя лікаря в Україні? У якому стані наразі умови роботи медиків і що має бути в пріоритеті для їх покращення? З яких керівників мають брати приклад?» — саме ці питання обговорили на Zdorovi Medical People завдяки голосам і участі в опитуванні.

Відео дня

За інформацією організаторів рейтингу, отримали більше 2,6 тис відповідей від медиків з усіх 24 областей України та столиці.

«По всьому світу вже не перший рік спостерігається криза кадрів у сфері охорони здоров’я. Розвинені країни починають змінювати вимоги та всіляко створювати сприятливі умови для переманювання лікарів і медсестер із сусідніх держав», — зазначають організатори опитування.

Згідно минулорічного опитування, станом на кінець 2020 року, близько 45% українських медиків часто або весь час відчувають, що їх роботу не цінують. Все менше професію у медицині обирає студентство, яке втрачає мотивованих та реальних провідників у медицину як науку.

— У таких умовах ті, хто працюють над покращенням умов роботи для медиків, — це взірці для наслідування і ковток чистої мотивації, — додають організатори.

 

Читайте також:

Важливе за 9 листопада на 20minut.ua. Найцікавіші новини, які ви могли пропустити

У цей день вітайте холостяків та Вікторів. Історія та забобони 11 листопада

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alex Timo

    А Хмільницьку Облікарню відновного лікування ВіннОР, хтось перевіряв? Як там тримають на голодному пайку хворих і ще й за все вимагають оплати...
  • vik n

    спасибо  поржал .краины  бантустан ,краины  рекета поборов фащизма хуторского   и флага австрийськои империи периода  12 столетия

keyboard_arrow_up