Де вінничани можуть отримати безоплатну стоматологічну допомогу

Де вінничани можуть отримати безоплатну стоматологічну допомогу
  • Вінничани можуть отримати безоплатну невідкладну стоматологічну допомогу в медичних установах, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. На сьогоднішній момент таких клінік у країні майже 600, на — Вінниччині 24 установи.

Швидка «зубна» допомога

Стоматологічна допомога може бути невідкладною (ургентною) та плановою. У першому випадку йдеться про медичні послуги з усунення гострого болю, і коли необхідне лікування загрозливих для життя станів (наприклад, пульпіт, перелом зуба та інше), пояснюють у прес-службі МОЗ України.

А ось планова стоматологічна допомога для дорослих може бути платною. Чому? Річ у тім, що вона не покривається програмою медичних гарантій.

«Планова допомога надається у разі проблем, які не загрожують життю безпосередньо, але потребують медичного втручання. Наприклад, лікування карієсу», — йдеться у публікації.

Відео дня

У міністерстві звертають увагу, що у лікарнях, які мають контракт із НСЗУ, для дітей безоплатною може бути і невідкладна, і планова стоматологія.

Які послуги надають безоплатно

Початковий огляд та оцінка стану стоматологічного здоров'я дорослих та дітей.

Ургентна та планова допомога дітям до 18 років з необхідними супутніми інструментальними дослідженнями (наприклад, внутрішньоротова рентгенографія, позаротова рентгенографія, що проводяться у закладі) та своєчасним знеболенням на всіх етапах діагностики та лікування.

Ургентна допомога дорослим зі своєчасним знеболенням.

Хірургічні втручання при наданні стоматологічної допомоги дорослим та дітям.

Обов'язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей віком до 6 років.

Куди звертатись

Контактні дані та адреси найближчих закладів, які уклали договір з НСЗУ на надання стоматологічної допомоги, можна дізнатися:

  • за телефоном 16-77;
  • знайти зручний для вас медзаклад з представлених 599 в інтернеті за цим лінком, скориставшись дашбордом про укладені договори.

 

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Іріна Журавлева

    Не смішіть , ми неведемся
  • Haim Malinskiy

    Почніть прийому з дітей шкільного віку. Бо на всіх не вистачить, як завжди. То хоч діти будуть з зубами.

    Helena Fedorchuk reply Haim Malinskiy

    Haim Malinskiy Так тільки ургентні випадки безкоштовні, а планові 500грн 1пломба дитині в міськ стоматології. І тут вони пишуть лише про ургентні. А планові - це те, що не загрожує життю, тому маєш гроші робиш, не маєш - чекаєш, коли стане ургентним і того зуба тупо вирвуть. Все змінюється в цьому світі, крім підходу в медичній сфері: замість попередити - ми розгріьаємо наслідки.

    Лидия Денисовна reply Haim Malinskiy

    Haim Malinskiy підтримую
  • Александр Шмырев

    статья ни о чем если прочитать заголовок
  • Next

    На папері написано і задекларовано дуже гарно, а в житті, зовсім не так. Ті стоматологи, НЕ знали і НЕ хочуть знати про безкоштовні послуги.

keyboard_arrow_up